©Star Sport
©Star Sport

Zvanična ponuda za Sašu Zdjelara, Fernando Santos traži defanzivni osigurač ekipe

Vreme čitanja: 2min | sub. 03.02.24. | 17:51

Klubu iz Istanbula je neophodno pojačanje na poziciji zadnjeg veznog igrača. Amir Hadžiahmetović je doživeo tešku povredu kolena i završio sezonu, a bio je praktično jedino pravo rešenje na mestu defanzivnog veziste

Vrlo dobre partije Saše Zdjelara u ruskom prvenstvu nisu promakle skautima evropskih klubova, pa bi nekadašnji vezista Partizana nakon samo godinu i po dana mogao da promeni sredinu.

Kako javljaju turski mediji, konkretan potez je napravio turski Bešiktaš, koji je zvanično zatražio pozajmicu srpskog igrača. Klubu iz Istanbula je neophodno pojačanje na poziciji zadnjeg veznog igrača. Amir Hadžiahmetović je doživeo tešku povredu kolena i završio sezonu, a bio je praktično jedino pravo rešenje na mestu defanzivnog veziste. Vremešni Gohan Inler ove sezone nije upisao nijedan nastup, a češće je bio van protokola nego u konurenciji za tim.

Izabrane vesti

Čelnici Bešiktaša prethodno su pokušali da dovedu Nemanju Gudelja iz Sevilje, ali je klub sa stadiona Ramon Sančez Pishuan odbio tu ponudu.

Zdjelar (28) je prošlog leta stigao u redove Armejaca za obeštećenje od 500.000 evra i potpisao ugovor do jula 2025. godine. Vrlo brzo je postalo jasno da je to bio pravi potez, pošto se odlično snašao u novoj sredini i postao važan faktor u ekipi Vladimira Fedotova. Ostaje da se vidi da li su u Moskvi spremni da se odreknu igrača koji je četvrti po broju provedenih minuta na terenu u svom timu.

Bešiktaš se nalazi na četvrtom mestu turskog prvenstva i do kraja sezone će pokušati da izbori jedno od mesta koje vode u Ligu Evrope ili Ligu konferencija. Ekipa Fernanda Santosa je primila 31 gol na 23 prvenstvene utakmice, pa je jasno da joj je neophodno jačanje defanzivnih linija tima. Konkretno, igrač koji će predstavljati osigurač i defanzivni oslonac čitavoj ekipi.

Zjedlar je ponikao u OFK Beogradu, gde je postao i prvotimac sa svega 16 godina. Prvi inostrani angažman je ostvario samo dve godine kasnije, kada ga je angažovao Olimpijakos. Kasnije je išao u pozajmice u OFK Beograd i Majorku, a Partizan ga je od kluba iz Pireja otkupio na leto 2018. godine za obeštećenje od 500.000 evra. Za istu sumu je prodat četiri godine ranije, posle 197 utakmica u crno-belom dresu, u kom je predstavljao lidera ekipe.

Prelazni rok u turskom fudbalu traje do 9. februara, tako da Bešiktaš ima dovoljno vremena da reši goruće pitanje svoje ekipe u ovom trenutku.


tagovi

Saša ZdjelarZimski prelazni rok 2024

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara