(© BVB)
(© BVB)

Zvanično: Borusija iz Dortmunda dovela zamenu za Vitsela

Vreme čitanja: 1min | pon. 23.05.22. | 14:55

Peto pojačanje Milionera

Četiri godine igrao je Aksel Vitsel na Vestfenu, skupio 145 utakmica, osvojio jedan Kup Nemačke i jedan Superkup, a onda kao slobodan agent napustio Dortmjund. Borusija mu je zamenu pronašla brzopotezno, tako što je iz Kelna angažovala Saliha Ozdžana.

U pitanju je 24-godišnji vezista doveden iz Kelna, tako što su Milioneri platili Jarčevima oko 5.000.000 evra i na taj način dobili fudbalera koji bi trebalo da nadomesti odlazak iskusnog Belgijanca. Ugovor je do 2026.

Izabrane vesti

Ozdžan je jedan od momaka koji je drastično napredovao na bundesligaškim terenima minule sezone. Ključan za Keln u veznom redu. U pitanju je izuzetno bitan fudbaler u igri „jedan na jedan“, a odlikuje ka i kvalitetna igra glavom. Momak ide tamo gde boli, ulazi u duele bez kompromosa, a njegov mentalitet i način na koji razmišlja će doneti dobro našem timu“, uveren je Sebastijn Kel, sportski direktor Borusije.

Ozdžan je peto pojačanje Borusije, a da još zvanično nije ni počeo prelazni rok. Došli su štoperi Bajerna i Frajburga Niklas Zile i Niko Šloterbek, mladi napadač Salcburga Karim Adejemi je zamena za Erlinga Halanda, dok je iz Herte stigao talentovani golman Marcel Lotke.


tagovi

BundesligaNemačkaBorusijaBorusija DortmundLetnji prelazni rok 2022

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara