Musa Dembele (©Atletico Madrid)
Musa Dembele (©Atletico Madrid)

Zvanično: Dembele u Atletiku po formuli 1.500.000+33.500.000+5.000.000 evra i 10 odsto

Vreme čitanja: 2min | sre. 13.01.21. | 18:35

Potvrđen transfer francuskog napadača

Paralelno s ozvaničenjem dolaska Islama Slimanija, Lion je na zvaničnoj klupskoj stranici objavio odlazak dugogodišnjeg napadača Muse Dembelea koji otvara novu stranicu u karijeri na novoj adresi - stadion Vanda Metropolitano!

Francuski napadač ozvaničio je transfer u madridski Atletiko u poslu iz kojeg bi Lion mogao da izvuče čak 40.000.000 evra! Kako je objavljeno, Rohiblankosi su za šestomesečnu pozajmicu izdvojili 1.500.000 evra, dok će na leto imati opciju kupovine postavljenu na 33.500.000 evropskih novčanica. Lion i Atletiko dogovorili su i bonuse za individualne nastupe u visini od maksimalnih 5.000.000 evropskih novčanica, a u slučaju da Dembele potpiše višegodišnji ugovor u Madridu Lionu će od narednog transfera ići i 10 odsto!

Izabrane vesti

Dembele je tako praktično završio svoj boravak u Lionu posle dve i po godine u kojima je na 108 utakmica postigao 45 golova. I dalje, naravno, ostaje moguće da se Dembele vrati u klub koji ga je Seltiku platio 22.000.000 evra u avgustu 2018, ali pošto je u pitanju napadač na koga Dijego Simeone najozbiljnije računa, vrlo je izvesno da će zajedno sa Luisom Suarezom činiti ofanzivni tandem za budućnost.

Atletiko je tako za šest meseci praktično izmenio celu napadačku liniju. Alvaro Morata je prosleđen Juventusu na pozajmicu s pravom otkupa, posle čega je doveden Luis Suarez iz Barselone bez obeštećenja, dok je u međuvremenu raskinut ugovor s Dijegom Koston, da bi na njegovo mesto sada stigao Musa Dembele. Od ranije je tu najskuplje pojačanje u istoriji kluba Žoao Feliks, mada se mladi Portugalac još traži u pravoj ulozi...

Atletiko je dugo merkao stanje na tržištu i tražio pravo rešenje. Prvi kandidat za napad Rohiblankosa bio je Arkadijuš Milik, s tim što klub nije želeo da plati sumu između 15.000.000 i 20.000.000 evra, koliko je Napoli tražio za slobodu poljskog napadača koji mesecima ne igra takmičarski fudbal već samo trenira sa ostatkom ekipe. Opcije su nakratko bili Vilijan Žezus iz Sosijedada i Raul de Tomas iz Espanjola, ali je izbor pao na Dembelea koji svojim igračkim kvalitetima mnogo više odgovara Čolovom fudbalskom stilu.

Dembele se nada da će pod Simeoneovom komandom pronaći staru formu, jer je ove potpuno podbacio. Za 670 minuta na terenu postigao je samo jedan gol, a kod Rudija Garsije bio je potpuno skrajnut pošto je veći prostor dobio Karl Toko Ekambi.



tagovi

Musa DembeleZimski prelazni rok 2021Olimpik LionAtletiko Madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara