Zvanično: Lion je doveo najveći promašaj u istoriji Lestera

Vreme čitanja: 2min | sre. 13.01.21. | 18:33

Veruju da mogu da mu ožive karijeru

Lion je i večeras zvanično potvrdio da je angažovao Islama Slimanija. On je došao kao zamena za Musu Dembelea koji karijeru nastavlja u Atletiku.

Slimani će do kraja sezone igrati na besplatnoj pozajmici iz Lestera, a potom će Lion sa njim potpisati ugovor na još godinu dana kao sa slobodnim igračem jer mu na leto ističe pomenuti ugovor u Lesteru.

Izabrane vesti

Englezi nisu dobili ni cent obeštećenja za igrača koji se smatra najskupljim promašajem u istoriji kluba i kojeg su pre četiri i po godine platili lisabonskom Sportingu čak 31.000.000 evra što je dugo vremena bio klupski rekord.

Slimani je došao u Lester kao zvezda posle tri sjajne sezone u Sportingu za koji je dao 57 golova na 111 mečeva. Bio je kapitalno pojačanje Lestera posle one senzacionalne titule sa Klaudijom Ranijerijem. Lisice su verovale da će Slimani biti od velike pomoći u Ligi šampiona i da će rasteretiti Džejmija Vardija.

Ispostavilo se da Alžirac nije pokazao skoro ništa u Lesteru. Dao je samo 13 golova na 47 utakmica za četiri i po godine koliko je bio pod ugovorom. Lester ga je čekao, imao strpljenja, ali ga je posle dve i po godine poslao na pozajmicu u Njukasl. I tamo je razočarao pa je vraćen posle šest meseci. Sledeća stanica je bila pozajmica u Fenerbahče gde je opet bio loš i dao samo pet golova na 25 mečeva.

Prošle sezone je Slimani fudbalski oživeo na pozajmici u Monaku. Dao je devet golova i upisao sedam asistencija na 17 mečeva i pokazao da nije zaboravio da igra fudbal. Lester se nadao da će uspeti nekome da ga proda ili makar pozajmi, ali njemu nije padalo na pamet da se odrekne plate od skoro 5.000.000 evra godišnje koliko je zarađivao na King Pauer stadionu. Ostao je u Lesteru i za polusezonu odigrao samo jedan meč, a izvesno vreme je igrao i za B tim.

Šest meseci pre isteka ugovora i posle potpunog pada u zaborav, Slimani je ipak rešio da smanji finansijske apetite i vrati se u Francusku. Iako ga je želeo i Sent Etjen, ponuda Liona je bilo nešto što se ne odbija. Izvesno je da će u Lionu biti zamena u napadačkoj liniji sa Depajom, Toko Ekambijem i Kadevereom, ali mogao bi da bude od koristi u šampionskoj trci. Nije ih koštao mnogo i ne mogu mnogo ni da izgube na njemu.


tagovi

Islam SlimaniZimski prelazni rok 2021

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara