Zvanično: Dortmund prodao Akandžija Mančester Sitiju

Vreme čitanja: 2min | čet. 01.09.22. | 11:45

Ugovor na pet godina...

Drugi put tokom ovog leta ljudi iz Mančester Sitija i Borusije Dortmund pružili su jedni drugima ruku. Prvi put kada je pao dogovor oko transfera Erlinga Halanda, a sada i nakon što su se sporazumeli oko visine obeštećenja za Manuela Akandžija (27).

Prema nekim informacijama posao vredi 17.500.000 evra, prema drugim Milioneri će u cugu inkasirati tih 17.500.000, a onda još 2.500.000 kroz bonuse. U svakom slučaju, švajcarski reprezentativac je stavio potpis za petogodišnju vernost Građanima.

Izabrane vesti

Da li se radi o želji da na raspolaganju u svakom trenutku ima pet klasičnih štopera kako bi mogao da po potrebi prelazi na formaciju na trojicom u poslednjoj liniji, ili je ovo ipak strah od povreda usled naporne sezone 'urešene' Mundijalom (Nejtan Ake se već povredio, Ajmerik Laport neće na teren još mesec i po dana) - tema je o kojoj raspravljaju kolege na Ostrvu.

Kako bilo, Akandži je treći najvredniji transfer Sitija ovog leta, posle Halanda i Kalvina Filipsa...

Podsetimo, Dortmund je momka poreklom iz Nigerije doveo 2018. godine iz Bazela za 21.500.000 evra. Imajući u vidu da mu je preostala samo još godina ugovora, zarada i nije tako loša.

Za sada nema najava da bi Borusija mogla da krene po zamenu. Milioneri na raspolaganju imaju novajlije Nikla Šloterbeka i Niklasa Zilea, veterana Matsa Humelsa, mlađanog Sumailu Kulibalija, te Emrea Džana koji po trebi može da se spusti na štopersku poziciju.


tagovi

Letnji prelazni rok 2022Manuel Akanđi

Obaveštavaj me

Man. Siti

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara