Zvanično: Fulam smenio Jokanovića!

Vreme čitanja: 3min | sre. 14.11.18. | 10:20

Novi trener Klaudio Ranijeri

Ne živi se u fudbalu od starih zasluga. Jeste Slaviša Jokanović zadužio Fulam, vratio ga u Premijer ligu posle četiri godine, doneo ogroman novac eliminacijom Aston Vile u jedinoj pobedi tog kluba na Vembliju, oživeo karijeru Aleksandra Mitrovića, napravio zaostavšitinu u vidu jednog od najtalentovanijh engleskih fudbalera, Rajana Sesenjona, ali rezultati u elitnom rangu nisu pratili entuzijazam srpskog stručnjaka, pa je posle 12 kola dobio – otkaz.

Donekle očekivano, jer se klub iz Londona nalazi na začelju tabele, pa je reprezentativnu pauzu iskoristio za rokadu na klupi, tako što je na Jokanovićevo mesto postavljen Klaudio Ranijeri. Gle sudbine, isti onaj čovek koji je oktobra 2000. iz Deportiva doveo tadašnjeg reprezentativca Jugoslavije i učinio ga svojim prvim pojačanjem u Čelsiju.

Izabrane vesti

Sudbina se sad opet poigrala s njima…
Nadao sam se da neću morati da objavim ovu vest vezanu za Slavišu Jokanovića, međutim, ono što smo uradili ove sezone primoralo me je da donesem odluku koju smatram ispravnom i donetom u pravom trenutku, kako za igrače, tako i za klub i navijače. Slaviša će uvek imati moje poštovanje za sve što je uradio za Fulam i što ga je vratio u elitni rang engleskog fudbala. Nadam se da sve pristalice Fulama dele moje mišljenje i osećanja ka Jokanoviću i da će mi se pridružiti u željama da uspe u budućnosti, gdegod ga ona vodila”, izjavio je Šahid Kan, predsednik kluba sa Krejven kotidža.

Posebno je zanimljiv deo saopštenja na zvaničnom sajtu Fulama u kome se kaže kako su predsendik Šahid Kan, njegov sin Toni Kan, sa pozicije potpredsednika i direktora fudbala “razmatrali i razgovarali za većim brojem kandidata minule sedmice, a da je Ranijeri njihov zajednički izbor”. Odrednica “minule sedmice” ukazuje na to da je uprava kluba iz Londona praktično spremila otkaz Slaviši Jokanoviću posle poraza u Hadersfildu, a da je vodio ekipu na gostovanju Liveprulu u trenutku kad je vrhuška pregovarala sa drugim trenerima.

Opet, tako je to u sportu. Posebno kad ne ide. A crno-belima nije išlo ove sezone, nalaze se u seriji od šest poraza, skupili su samo pet bodova u Premijer ligi, zakucani su za dno tabele, pa je otuda smena trenera bila i logična posledica slabih rezultata.

Otuda Klauidio Ranijeri. Sa reputacijom osvajača Premijer lige sa Lesterom u nezaboravnoj sezoni 2015/16, bivši strateg Valensije, Atletiko Madrida, Čelsija, Parme, Juventusa, Rome, Inter i Monaka, vratio se u Englesku posle godinu dana provedenih u francuskom Nantu.
Počastvovan sam što sam dobio šansu da predvodim Fulam, klub velike tradicije i bogate istorije. Cilj Fulama nikad ne bi smeo da bude puki opstanak u Premijer ligi. Moramo svakom da budemo težak protivnik, da očekujemo da ćemo uspeti. Ova ekipa ima izuzetan talenat, suprotan njenoj poziciji na tabeli. Znam da je tim sposoban da igra bolje, a mi ćemo na tome raditi i pokušati da prikažemo već na prvoj utakmici kod kuće, protiv Sautemptona”, rekao je Italijan.

Fulam će dočekati Svece posle reprezentativne pauze (24. novembra), zatim slede utakmice sa dva Ranijerijeva bivša tima (Čelsi na Stamford bridžu 2. decembra i Lester tri dana kasnije na Krejven kotidžu), pa duel sa Mančester junajtedom na Old Trafordu. Svakako težak zadatak.

FOTO: Reuters


tagovi

Slaviša JokanovićKlaudio Ranijeri

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara