Gravenberh i Salihamidžić (©FC Bayern Munchen)
Gravenberh i Salihamidžić (©FC Bayern Munchen)

Zvanično: Gravenberh u Bajernu do 2027, obeštećenje može da naraste do 24.000.000 evra

Vreme čitanja: 3min | pon. 13.06.22. | 18:34

Holanđanin potpisao petogodišnji ugovor sa Bavarcima

Posao je zaključen, Rajan Gravenberh stisnuo je ruku čelnicima minhenskog Bajerna i potpisao ugovor na pet godina sa nemačkim velikanom, koji je izvrsno prošao i po ko zna koji put pokazao kako se posluje. Ugovor dugogodišnji, a obeštećenje Ajaksu prava sitnica. Barem za uslove modernog fudbala u kome se svi frljaju milionima.

Cene igrača su otišle u nebesa, ali ima i onih koji i dalje znaju da kupe dobru, a jeftinu robu. Ili da se toliko dobro cenjkaju i načisto obore cenu. Na Alijanc Areni zadovoljno trljaju ruke, Gravenberh je njihov do 2027. godine, a Ajaksu će na ime transfera leći 18.500.000 evra. Toliki je fiksni deo. Bonusa očekivano ima, ali nisu masni. Sve skupa amsterdamski klub može da bude dobar 24.000.000 evra.

Izabrane vesti

Holandski reprezentativac je prešao na viši nivo, Bajern dobio pouzdanu opciju na sredini terena i igrača kome se prognozira vrtoglav rast, u svakom smislu. Svi srećni i zadovoljni. Dobro, možda, osim Ajaksa, jer sigurno se nisu nadali da će im jedan od najboljih otići za siću. Ali, takva je situacija. U nezavidnoj poziciji bili su Kopljanici, Gravenbrhu je idućeg leta isticao ugovor i mogao je da ode za „dž“. Takav scenario su na Johan Krojf Areni izbegli, od „siće“ nisu mogli da pobegnu.

Sasvim realno i očekivano, iako se tome nisu nadali kada je Rajan Gravenberh protiv PSV-a postao najmlađi debitant velikana iz Amsterdama. Te 2018. godine kročio je na teren sa 16 godina i 130 dana, potisnuo je Klarensa Sedorfa na drugo mesto i u međuvremenu osvojio tri titule i dva kupa u Holandiji. Upisao je i preko 100 nastupa za Ajaks, debitovao za Lale – sakupio 10 utakmica u državnom timu i postigao prvenac u prijateljskoj protiv Gruzije – i sve to do 20. godine. Malo li je?

U jednom sistemu u kojem je odgajen momak iz Surinama se očekivano snašao, ni na šta nije morao da se navikava. Sada je došao red na drugi, još ustrojeniji, koji funkcioniše po modelu švajcarskog sata. Titule je navikao da podiže, u Bajernu treba samo da nastavi. Došao je na gotovo.

„Kada me je Bajern pozvao, nisam morao dva puta da razmislim. Bajern je jedan od najvećih klubova koji postoje, igrači iz celog sveta žele da igraju za ovaj klub. Došao sam u Minhen da osvojim mnogo titula, a Bajern je navikao da ih osvaja. Sve je moguće sa ovim klubom, uključujući i osvajanje Lige šampiona. Kohezija u ovom timu je veoma jaka, sviđa mi se to“, rekao je na promociji Gravenberh.

Oduševljeni su Minhenu što su na vreme finalizirali transfer.

„Rajan Gravenberh je veoma interesantan igrač kojeg bi mnogi vrhunski evropski klubovi voleli da potpišu. Odabrao ej bajern, jer ovde može da se razvija na najvišem nivou. Igrači njegovih kvaliteta su veoma važni za Bajernovu budućnost“, poručio je Oliver Kan.

Ulovio je Bajern „zlatnu koku“, svesni su toga na Alijanc Areni.

„Doneće mnogo toga našem timu. Jedan je od najvećih talenata u Evropi, ima odličnu tehiku, pronalazi rešenja i na malom prostoru, veoma je dinamičan i opasan u završnicama akcija po gol rivala. Činjenica da je izabrao Bajern pokazuje da veruje u naše mogućnosti. Volimo igrače njegovog mentaliteta. Uvereni smo da ćemo sa njim imati dosta uspeha“, zaključio je Braco Salihamidžić.



tagovi

Rajan GravenberhBajern MinhenAjaksLetnji prelazni rok 2022

Obaveštavaj me

Bajern

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara