Đorđo Kjelini (©Reuters)
Đorđo Kjelini (©Reuters)

ZVANIČNO: Kjelini u Los Anđelesu

Vreme čitanja: 2min | pon. 13.06.22. | 04:21

Legendarni italijanski štoper nastavlja karijeru u MLS-u

Ono što je nagoveštavano prethodnih nedelja, dobilo je potvrdu „preko bare“ – Đorđo Kjelini je novi igrač Los Anđelesa. Legendarni štoper Juventusa posle 18 godina u redovima Stare dame odlučio je da karijeru nastavi u MLS-ligi.

Njemu je istekao ugovor sa torinskim gigantom, pa kao slobodan igrač dolazi u tim u kome je prva zvezda Meksikanac, nekadašnji fudbaler Arsenala i Sosijedada, Karlos Vela. Kjelini uskoro puni 37 godina. Posle omladinskog staža u Livornu, godinu dana je proveo na pozajmici u Fjorentini, a od 2004. godine je član Juvea.

Izabrane vesti

Sa crno-belima iz Torina je osvojio devet titula šampiona Italije, pet puta je bio pobednik Kupa Italije, dva puta Supekupa na Apeninima.

Robert Levandovski prelazi u Mančester junajted – kvota u Mozzartu je 8,00. Pogledajte kompletnu ponudu za letnji prelazni rok.

Vremešni defanzivac je sakupio 117 utakmica u dresu Azura i po tome je četvrti fudbaler svih vremena. Više puta dres Italije su nosili Đanluiđi Bufon, Fabio Kanavaro i Paolo Maldini. Bio je član čete Roberta Mančinija prošle godine, kada je Italija postala šampion Evrope.

Zarađivaće mnogo manje nego u Juventusu. Prema proceni Atletika, plata u redovima Los Anđelesa ne može mu biti veća od 1.540.000 evra. U klubu iz Kalifornije ostaće do 23. decembra naredne godine.

Italijan se prošlog meseca oprostio od navijača Juventusa.

"Uradio sam sve što sam mogao, nadam se da sam nešto ostavio. Srećan sam što odlazim na tako visokom nivou, jer sam godinama govorio da ne želim da igram ako ne mogu da budem na svom nivou. Dao sam sve od sebe, uskoro ću biti najveći navijač Juventusa izvan kluba. Posle toliko godina u ovom klubu, ne možete me se tako lako osloboditi", istakao je Kjelini.

OVDE pročitatajte kako je protekla nedelja (12. jun) na uzavreloj pijaci.


tagovi

MLSMLS ligaJuventusLos AnđelesLos Anđeles FCĐorđo KjeliniLetnji prelazni rok 2022

Obaveštavaj me

Juventus

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara