Iv Bisuma (©Reuters)
Iv Bisuma (©Reuters)

Zvanično: Konte dao 29.000.000 evra za vezistu po svom ukusu

Vreme čitanja: 2min | pet. 17.06.22. | 17:09

Prvi igrač za kojeg je Totenhem dao novac ovog leta

Do dolaska Rodriga Bentankura prošle zime Antonio Konte imao je velike problem da sastavi vezni red po svom ukusu. Tražio je igrače drugačijeg profila od onoga što je Totenhem mogao da ponudi u tom trenutku, insistirao je na tome da mu se dovedu Bentankur i Kuluševski iz Juventusa što se ispostavilo kao pun pogodak jer su razmrdali ekipu i doneli plasman u Ligu šampiona. Zbog toga je Konte bio jasan i nadređenima predočio da mu dovedu veznog koji može podjednako dobro da doprinese igri u oba smera.

Klub je upravo to i učinio, pošto je iz Brajtona stigao Iv Bisuma! Reprezentativac Malija potpisao je na četiri godine, a Totenhem je ovo zadovoljstvo platio 29.000.000 evra u fiksnom delu, uz još šest miliona koji bi mogli u budućnosti da se sliju u kasu Brajtona kroz razne bonuse.

Izabrane vesti

Bisuma je treće pojačanje Totenhema ovog leta posle golmana Frejzera Forstera i miljenik iz Intera Ivana Perišića, ali ujedn o prvi igrač za kojeg je klub izdvojio novac na ime obeštećenja. Pregovori nisu trajali dugo pošto je Bisumi isticao ugovor sa Brajtonom narednog leta, a prethodno je klupskoj upravi jasno stavio do znanja da želi promenu sredine i iskorak u karijeri.

7. avgust, 15.00: (1,63) Mančester junajted (3,80) Brajton (6,50)

Za njegove usluge bila je zainteresovana Aston Vila koja je pokušavala da ga dovede još prošle zime, nastavila je da ga prati sve dosad, ali je on na kraju izabrao Totenhem i Ligu šampiona.

Bisuma je bio starter u 26 utakmica kod Grejema Potera minule sezone, a postigao je samo jedan gol. Iako mu partije nisu bile na nivou iz nekih ranijih godina, opet je bio među ključnim igračima u Brajtonu kao neko oko koga se vrtela igra u veznom redu.

Momak koji ima papire Obale Slonovače je neko ko se kroz karijeru odlično adaptirao na sisteme 3-4-3 i 3-4-2-1, kada iza sebe ima defanzivnije orijentisanog vezistu često ide napred i distribuira loptu ka napadačima, dok i sam vrlo dobro prekida akcije protivnika. U Brajtonu su ga često videli kao motor ekipe zbog svoje radne etike, mada van terena ima problema sa disciplinom.

Prošlog oktobra je uhapšen pod sumnjom da je seksualno uznemiravao devojku. U međuvremenu je pušten iz pritvora i dozvoljeno mu je da se brani sa slobode. Istraga je i dalje u toku.


tagovi

Iv BisumaLetnji prelazni rok 2022TotenhemBrajton

Obaveštavaj me

Totenhem

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara