Mikael Kuizans (©Olympique de Marseille)
Mikael Kuizans (©Olympique de Marseille)

Zvanično: Može li Marselj da probudi Ozila u Kuizansu?

Vreme čitanja: 2min | pon. 05.10.20. | 22:38

Pozajmica s pravom otkupa

Verovatno nikada nećemo saznati pravi razlog zašto Mikael Kuizans nije potpisao za Lids pre dva dana kada je naizgled sve bilo rešeno. Jedni su pisali da je Lids u poslednjem trenutku promenio dinamiku isplate već dogovorenih 20.000.000 evra, a drugi da je Kuizans pao lekarske preglede na Eland Roudu. Kako bilo, ono što se nije dogodilo u Jorkširu, završeno je na Velodromu - Mikael Kuizans ima novi klub i to Olimpik Marselj.

Logično, Kuizans je deo transfera Bune Sara u Minhen, s tim što je Marselj francuskog vezistu doveo prvo na jednogodišnju pozajmicu, pa će onda imati opciju da ga otkupi za godinu dana. I to će biti za sumu od 18.000.000 evra, znatno više od onoga što je Bajern platio Bunu Sara odmah. Ali ostaje pitanje da li će bivši šampion Evrope i Francuske aktivirati klauzulu.

Izabrane vesti

Kuizans je završio jednogodišnju epizodu u Bajernu u kojoj je upisao jedanaest nastupa, uz po jedan gol i asistenciju. Stigao je prošlog leta iz Borusije Menhengladbah za 12.000.000 evra kao velika nada, ali je zbog čestih povreda uglavnom bio van tima, a onda na klupi ili tribinama. Nije se njegov razvoj nastavio onako kako se možda na Alijanc Areni očekivalo, ali sada ima priliku da se u domovini pokrene i pokaže šta zna.

Kuizans je imao samo 17 godina kada je stigao u Nemačku i potpisao za omladinski tim Borusije, a ubrzo je postao najmlađi starter u istoriji kluba, sa svega 18 godina i 45 dana. Izabran je čak od strane navijača za igrača godine. Igrački i ulogom na terenu najviše podseća na Mesuta Ozila iz najboljih dana, a igra levom nogom što je takođe jako bitno u današnjem fudbalu.

Zanimljivo, Kuizans je svojevremeno važio i za jednog od najvrednijih fudbalera rođenih 1999. godine i to posle impresivne prve sezone u Koltovima. Može li Marselj da probudi uspavanu zver?



tagovi

Mikael KjuizansLetnji prelazni rok 2020

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara