Karlos Tevez (©Twitter)
Karlos Tevez (©Twitter)

Zvanično: Tevez novi trener Rosarija, dolazi sa braćom i šampionom u hokeju na travi

Vreme čitanja: 2min | uto. 21.06.22. | 18:25

Čuveni golgeter kreće u nove izazove

Samo dve nedelje pošto je završio igračku karijeru, Karlos Tevez započinje trenersku. Prvi izazov čuveni golgeter imaće kao šef stručnog štaba Rosarija, a Ole piše da u klub stiže zajedno sa trojicom braće (Dijegom, Migelom i Arijelom) i šampionom Olimpijskih igara 2016. kao selektor Argentine u hokeju na travi, Karlosom Retegijem.

Sva četvorica biće angažovani da pomognu nekadašnjem napadaču da što pre napreduje, a posebno važnu ulogu imaće "Čapa" Retegi, koji će na papiru biti prvi trener Rosario Sentrala pošto Tevez još nema licencu.

Izabrane vesti

Bivši reprezentativac, te selektor muške i ženske selekcije Argentine u hokeju na travi moraće prvo da podnese ostavku na mesto podsekretara za sport Buenos Ajresa i tek onda da se posveti fudbalu koji mu je odavno velika ljubav. Zbog toga je i stekao trenersku licencu, ali je dosad nije koristio.

Tevez i njegov tim već su pre desetak dana u Buenos Ajresu gledali Rosario u gostima protiv Hurakana, kada su mogli da se uvere da ih čeka dosta posla. Plavo-žuti su poraženi 2:0, a posle četiri kola argentinskog prvenstva nalaze se na 22. od 28 mesta sa svega četiri boda. Nije to, ipak, pokolebalo nekadašnjeg asa u kopačkama da potpiše jednogodišnji ugovor.

"Kada smo razgovarali video sam strast u njegovim očima, kakvu imaju rođeni pobednici. Pričali smo o klupskim projektima i čini se da će nam biti od pomoći", zadovoljan je potpredsednik Rosarija Rikardo Karloni zbog angažovanja Teveza.

U nedavnom obraćanju argentinskim medijima 38-godišnjak iz Buenos Ajresa je rekao da jedva čeka da počne s radom na novom poslu.

"Doneo sam odluku da postanem trener. Osećam iste leptiriće u stomaku kao dok sam igrao. Moji timovi će igrati na način na koji osećam fudbal", najavio je Tevez.

Dolaskom poznatog golgetera u grad, Rosario će moći da doda još jedno veliko fudbalsko ime na svoju listu. Podsetimo, u Rosariju su rođeni Lionel Mesi, Anhel Di Marija, Marselo Bijelsa, Maksi Rodrigez, Mauro Ikardi, Ezekel Laveci, Đovani Lo Selso, Sezar Delgado, Ezekel Garaj, ali i čuveni političar i revolucionar Če Gevara.

Zanimljivo je i da je Rosario Central veliki gradski rival Njuels Old Bojsa koje je simpatisao Tevezov fudbalski uzor, pokojni Dijego Armando Maradona. U finišu karijere El Pibe de Oro je čak i odigrao nekoliko mečeva za crveno-crne.



tagovi

Karlos TevezRosario SentralLetnji prelazni rok 2022

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara