Veljko Nikolić (©Starsport)
Veljko Nikolić (©Starsport)

Zvanično: Veljko Nikolić više nije fudbaler Crvene zvezde

Vreme čitanja: 2min | pet. 16.06.23. | 10:23

"Veljo, puno sreće u nastavku karijere", poželeli su crveno-beli igraču od kog su svojevremeno imali ogromna očekivanja

Vladan Milojević ga je priključio prvom timu, a Dejan Stanković bacio u vatru. I dobro se snašao Veljko Nikolić tog proleća 2020. Imao je nekoliko odličnih izdanja, u narednoj sezoni bio standardan prvotimac Crvene zvezde i igrač kom se predviđala blistava karijera. Po rečima klupskih čelnika stizale su milionske ponude na adresu stadiona Rajko Mitić za nekadašnjeg đaka OFK Beograda, ali su odbijane u uverenju da će Nikolić biti još bolji, samim tim i vredniji na tržištu. Ipak, kako je vreme prolazilo, mladi ofanzivac sve više je padao u drugi plan.

Uticale su na to i povrede, ali i njegova neubedljiva i suviše ležerna izdanja u momentima kada je dobijao priliku da se ponovo dokaže. Sve to, kao što je Mozzart Sport najavio, uslovilo je rastanak i odlazak 23-godišnjeg Nikolića na Kipar, u Aris iz Limasola.

Izabrane vesti

"Veljko Nikolić napušta Crvenu zvezdu u kojoj je proveo dugi niz godina, uz dve pozajmice. U našoj fudbalskoj akademiji, a potom i seniorskom timu, se oformio kao fudbaler, odigrao ukupno 121 utakmicu i postigao 30 golova. Veljo, puno sreće u nastavku karijere", saopštili su crveno-beli na društvenim mrežama.

Nikolić je sa Crvenom zvezdom imao ugovor do leta 2025, ali posle svega 13 nastupa i ukupno 420 minuta na terenu u sezoni za nama, nerealno je bilo očekivati da će novi strateg Barak Bahar ozbiljno računati na njega. Prednost su i kod Miloša Milojevića imali Gelor Kanga i Kings Kangva, a u međuvremenu je za narednu sezonu kaparisan Marko Stamenić. Mala minutaža uticala je i na to da obeštećenje za transfer bude tek simbolično.

Dugo se pominjalo da bi Veljko Nikolić karijeru mogao da nastavi u Sjedinjenim Američkim Državama, ali izbor je pao na Kipar. Aris je prošle sezone prvi put u istoriji osvojio titulu, tako da će igrati kvalifikacije za Ligu šampiona, od drugog kola, a Nikolić dobiti lepu šansu da oživi svoji kariju. U avgustu (29) puni 24 godine, te vremena još ima.

Inače, u Limasol stiže zajedno sa doskorašnjim kapitenom Partizana, Slobodanom Uroševićem.



tagovi

Veljko NikolićFK Crvena zvezdaAris LimasolLetnji prelazni rok 2023

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara