Stankovićev tim za Tiranu (©MN Press)
Stankovićev tim za Tiranu (©MN Press)

ZVEZDA – TIM ZA TIRANU: Biće iznenađenja! Pankov predvodi novu odbranu, Veljko Nikolić je unutra, Tomane u špicu

Vreme čitanja: 3min | pon. 24.08.20. | 22:48

Znak pitanja kod Rodića

Sve je slutilo, nekoliko dana uoči okršaja sa Tiranom, da Dejan Stanković ima samo jednu dilemu vezanu za startnu postavu, odnosno lebdela je nepoznanica o tome da li će srpski šampion na stadio Er Albanija izaći sa jednim ili dvojicom zadnjih veznih. Na kraju se ispostavilo da će mladi šef stručnog štaba imati o čemu da razmišlja noć uoči možda i najvažnijeg meča ovog leta.

Još postoje neke dileme, i mogućnost da tokom sutrašnjeg dana dođe do promena, ali prema trenutnom razvoju situacije, Dejan Stanković će kolegi Egbu servirati nekoliko iznenađenja. Trener crveno-belih odlučio se i da mu jedan od paramtera bude energetska potrošnja u prethodnom periodu. Osetilo se prisustvo umora u Zvezdinim redovima na gostovanju Proleteru, pa je Dejan Stanković morao da reaguje trostrukom izmenom na poluvremenu.

Izabrane vesti

Crvenu zvedu možete da očekujete u formaciji 4-1-4-1, sve ostalo neće biti očekivano. Počev od odbrane gde je jedno mesto u centralnom delu rezervisano za Radovana Pankova. To znači da će se Miloš Degenek preseliti na klupu, jer Stanković ima veliko poverenje u Nemanju Milunovića. Pokazao je to detalj iz duela protiv Evrope, kada ga je očinski izgrlio posle akcije kod trećeg gola, koju je odličnim iznošenjem lopte inicirao bivši član BATE Borisova.

Pojava Radovana Pankova u startnoj postavi ne može da se podvede pod senzaciju, ali biće zanimljivo videti koji bekovski par će na teren izvesti Dejan Stanković. Standardni levi bek Milan Rodić je igrao 45 minuta protiv Evrope i isto toliko u Novom Sadu. Muči se sa formom, što bi vrlo lako moglo da inicira velika tumbanja u bedemu ispred Milana Borjana. Dakle, iznad Milana Rodića stoji znak pitanja. Ukoliko ga Stanković ostavi na klupi, gledaćemo Gajića na desnoj, odnosno Marka Gobeljića na levoj strani. Njih dvojica su igrala po bokovima i u drugom poluvremenu meča sa Evropom. Delovalo je to prilično dobro, ali ovo je nešto drugo...

Konfiguracija veznog reda ostaće ista, ali personalna rešenja – drugačija. Možda i najdelikatnije mesto pripašće Seku Sanogo, ispred njega će delovati Gelor Kanga i najverovatnije Veljko Nikolić. Iako je preskočio evropsku premijeru, mladi vezista se nametnuo kao ozbiljan Stankovićev izbor. Postigao je dva prvenstvena gola, odigrao solidno u Novom Sadu. To znači da se na klupu seli Mirko Ivanić... I on je kao i Rodić zamenjen na poluvremenu meča sa Proleterom.

Idemo dalje. Jedino se sa sigurnošču može reći da će u ofanzivnom delu od prvog minuta biti Aleksandar Katai. Osećao je majstor fudbala iz Srbobrana veliki umor posle meča u Novom Sadu. Posle duge pauze odigrao je šest mečeva u kratkom periodu, pa je dobar deo vikenda proveo na masažama. Ovo je meč koji bi mogao on da prelomi, kao i El Fardu Ben... Zbog problema sa zadnjom ložom reprezentativac Komorskih Ostrva je trenirao smanjenim intenzitetom. Međutim, Stanković veruje da će Ben stegnuti zube, posebno što je u seriji od šest golova na tri poslednja meča. Istina, tada je igrao kao napadač, zauzimao ulogu koja će sutra ponovo biti poverena Portugalcu Tomaneu... Imaće bivši član Tondele veliku priliku da se iskupi za promašeni penal u Pireju i možda naglavače okrene utisak o dosadašnjem boravku u Ljutice Bogdana.

Stanković hoće kontrolu lopte: Sluti na ofanzivu u Tirani

U slučaju da Ben ne bude spreman, u prvu postavu uskočiće Srđan Spiridonović



tagovi

Dejan StankovićEl Fardu BenTomaneVeljko Nikolić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara