Zvezda će imati paklenu konkurenciju: Olimpijakos za Garsiju nudi 1.750.000 evra! Aris isto ide preko milion

Vreme čitanja: 2min | čet. 15.08.19. | 18:19

Težak posao za Terzića i Mrkelu

Crvena zvezda je izabrala. Čelnici srpskog šampiona čine velike napore kako bi finiširali transfer argentinskog krila iz Las Palmasa Matea Garsije, i prijavili ga za plej-of rundu kvalifikacija za Ligu šampiona. Argentinac pod ugovorom sa Las Palmasom je označen kao prvi pik odgovornih sa Marakane, mada se ozbiljno skautirao i Marokanac iz Slovana Mohamed Rarsala Kadfi, poznatiji kao Moha. Takođe, postoje još neke opcije, uglavnom iz Španije, ali u Zvezdi su ubeđeni da bi im 23- godišnji Argentinac pomogao da ozbiljno pojačaju tim.

Međutim, srpski šampion će imati ozbiljnu konkurenciju u poteri za Garsijom. Posle odlične sezone u dresu Arisa, krilni fudbaler je podigao tržišnu vrednost i postao tražena roba. Pošto su mu propali pregovori sa Birmingem Sitijem, i DC Junajtedu, Garsija se okrenuo drugim opcijama.

Izabrane vesti

Zvezdin prvi pik za krilo je Mateo Garsija! Drugi je Moha

On je prošle sezone u dresu Arisa postigao 12 golova u svim takmičenja, i normalno je što su Solunjani voljni da otkupe njegovog ugovor od Las Palmasa. Ponuda Arisa glasi: 1.500.000 evra u tri rate, plus 20 posto od narednog transfera. Navodno, Garsiju sportski motiv vuče ka žuto-crnom dresu, tačnije mogućnost da kao standardan igrač još više napreduje.

Ali neće Aris biti jedini Zvezdin protivkandidat. Uticajni grčki mediji, među kojima prednjače „gazzeta“ i novaspor“, tvrde da je Garsija velika želja Olimpijakosa. Čak i da je klub iz Pireja spreman da ide do kraja kako bi doveo Argentinca.  Pitanje je samo da li bi Garsija na Karaiskakiju mogao da se izbori za minutažu. Tu su Valbuena, Ranđelović, zatim Masuras koji ima veliku minutažu.

Prema grčkim izvorima Olimpijakos je ponudio Las Palmasu 1.750.000 evra, što je za Crvenu zvezdu jako ozbiljna cifra. Jedino je Ričmond Boaći bio skuplji. Istina, crveno-beli su trijumfom nad Kopenhagenom obezbedili sigurnih devet miliona evra od UEFA, pa mogu sebi da priušte igrača za koga smatraju da bi pravio ozbiljnu razliku. I da bi se uklopio u sistem Vladana Milojevića.

Zanimljivo je da Grci ne pominju Crvenu zvezdu kao ozbiljnog takmaca.


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara