Zvezdin prvi pik za krilo je Mateo Garsija! Drugi je Moha

Vreme čitanja: 2min | čet. 15.08.19. | 14:57

Crveno-beli žure da završe pojačanje do Jang Bojsa

Celo leto je provejavala Zvezdina ambicija da pojača ekipu brzim krilom, a tako nešto nam je juče nagovestio i sportski direktor Mitar Mrkela

Nekolicina krilnih napadača se prethodnih nedelja dovodila u vezu sa Crvenom zvezdom, a kako MOZZART Sporta saznaje, izbor je sužen na dva imena.

Izabrane vesti

Zvezdin prvi pik je argentinsko krilo Mateo Garsija. Reč je o 22-godišnjem fudbaleru koji je trenutno pod ugovorom sa španskim drugoligašem Las Palmasom. Drugi Zvezdin pik je Mohamed Rarsala Kadfi, poznatiji kao Moha. U pitanju je Marokanac koji trenutno brani boje Slovana iz Bratislave. 

Garsija iz Las Palmasa je glavna želja crveno-belih i trenutno se vode završni pregovori. On je došao u Las Palmas pre tri godine  iz argentinskog Instituta za 400.000 evra i u debitantskoj sezoni ograo 19 mečeva u španskoj Primeri i četiri u Kupu kralja na kojima je postigao ukupno četiri gola. Potom je narednu sezonu proveo na pozajmicama u Osasuni i Almeriji, da bi prošlu sezonu igrao u Arisu kao pozajmljen fudbaler Kanarinaca. Dao je 11 golova na 32 meča, ali za Aris je bilo preskupo da ga otkupi. Vratio se u Las Palmas sa kojim ima ugovor na još godinu dana. Ovog leta su ga ozbiljno tražili Birmingem i američki Di Si Junajted, ali su se ti transferi izjalovili. Zbog problema oko dobijanja italijanskog pasoša sa kojim se više ne bi računao kao stranac, Garsija nije bio opcija za ostanak u Las Palamasu. Iz istog razloga su mu propali transferi u Grčku i Portugaliju. Crvena zvezda je u odmaklim pregovorima sa Las Palmasom, a obeštećenje bi trebalo da iznosi preko 1.000.000 evra. 

Ako kojim slučajem ne uspe da uspešno privede kraju pregovore oko dovođenja Garsije, Zvezda ima i plan B. A to je marokansko krilo Moha iz slovačkog Slovana. Ima 25 godina i pre godinu i po dana je došao u Slovan iz ukrajinskog Olimpika. Prošle sezone je na 35 mečeva u svim takmičenjima postigao 16 golova i zabeležio 19 asistencija. Slovan je ranije za njega tražio zainteresovanim klubovima oko 3.000.000 evra, ali posle ispadanja iz kvalifikacija za Ligu šampiona je voljan da spusti cenu. Moha ima ugovor sa Slovacima do 2022. godine. 

Jedan od opcija je bio i egipatsko krilo Varda iz PAOK-a, ali zbog nekih problema sa zakonom van terena je vrlo brzo otpao iz projekcija za Zvezdino pojačanje. 

Zvezda žuri da završi krilo u narednim danima kako bi mogla da ga licencira za mečeve sa Jang Bojsima u plej-ofu za Ligu šampiona. Do sutra uveče, klub sa Marakane mora da pošalje spisak za licenciranje u sedište UEFA, ali postoji opcija da jedan igrač naknadno bude licenciran do ponedeljka uveče. U Zvezdi se nadaju da će to biti Mateo Garsija.   

FOTO: Shutterstock


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara