Edmund Ado protiv Crvene zvezde (©Starsport)
Edmund Ado protiv Crvene zvezde (©Starsport)

Zvezda i Šerif postigli usmeni dogovor: Ado na pozajmici, otkup 2.000.000 evra

Vreme čitanja: 2min | sub. 13.08.22. | 23:15

Vezista iz Gane pred vratima Marakane

Prilično su se odužili pregovori Crvene zvezde i Šerifa oko transfera Edmunda Ada, a po saznanjima Mozzart Sporta, posao bi trebalo da bude završen u narednih par dana.

Naime, postignut je usmeni dogovor srpskog i moldavskog šampiona o pozajmici veziste iz Gane na godinu dana, uz otkup ugovora za 2.000.000 evra. Čeka se, ipak, još pismena potvrda iz Tiraspolja...

Izabrane vesti

Adov dolazak stavio bi u drugi plan Sekua Sanoga, kom ističe ugovor predstojeće zime, pa bi pouzdani fudbaler iz Obale Slonovače mogao da napusti crveno-bele i do kraja tekućeg prelaznog roka. Njegovo mesto u startnoj postavi uveliko je preuzeo Kings Kangva.

Zbog neskrivene želje za odlaskom iz kluba, Ado ovog leta nije igrao za Šerif protiv Viktorije Plzenj u kvalifikacijama za Ligu šampiona, u kojima je njegov klub dvaput poražen pa će se u borbi za Ligu Evrope sastati sa Pjunikom, kog je upravo Crvena zvezda eliminisala iz borbi za mesto među elitom evropskog fudbala.

Pažnju crveno-belih ovaj fudbaler skrenuo je još prošlog leta u međusobnim okršajima, a nešto kasnije interesovanje da ga angažuje pokazao je i Midtjiland. Šerif je želeo da proda 22-godišnjeg vezistu u Dansku, ali je on insistirao na dolasku u Beograd. Zbog njegovog sve većeg nezadovoljstva, Moldavci su primorani da mu usliše tu želju iako ga ugovor veže do leta 2024. Upravo zbog toga su i insistirali na obeštećenju većem od 2.000.000 evra i procentima od naredne prodaje, ali su izgleda ublažili zahteve i pristali na pozajmicu.

Nema dileme da bi njegov dolazak bio odličan potez i dodatno ojačao tim Crvene zvezde, koja se nada trećem učešću u Ligi šampiona u poslednjih pet godina. Ado je prošle sezone bio jedan od najboljih igrača Šerifa u istorijskom plasmanu kluba u Ligu šampiona i senzacionalnoj pobedi nad Realom u Madridu (2:1).


tagovi

Edmund AdoFK Crvena zvezdaLetnji prelazni rok 2022

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara