Zvezda i Sinkernagel: Strah od novog slučaja Marin...

Vreme čitanja: 3min | čet. 24.12.20. | 10:06

Crveno-beli daju sve od sebe, ali su svesni potencijalih problema

Fitilj je zapaljen još pre mesec dana, iako su taj poduhvat čelnici Crvene zvezde vešto krili od očiju i ušiju javnosti. Čeka se eksplozija i detonacija najboljeg igrača norveške lige Filipa Sinkernagela na Marakani. Znaju na crveno-beloj strani Topčiderskog brda da će misija dovođenja ofanzivca Bodo Glimta biti težak poduhvat, koji se graniči sa Sizifovskim poslom. Znaju, ali veruju da potpisom Filipa Sinkernagela mogu da pokažu da su kao klub ozbiljno napredovali.

Izabrane vesti

Momak koji je postigao 19 golova za šampiona Norveške u tekućem prvenstvu, jedna je od najtraženijih roba u zimskom prelaznom roku. U red za njegove usluge stali su Seltik, Anderleht, turski velikani, priča se o velikom interesovanju Atalante i Fjorentine. I sam Sinkernagel se pre mesec dana, kada je uspostavljen inicijalni kontakt sa srpskim šampionom, nadao odlasku u neku od najjačih evropskih liga.

Za sada nema zvanične ponude, i to daje za pravo ljudima iz sportskog sektora Crvene zvezde da budu umereni optimisti. I nadaju se da će Sinkernagel izabrati crveno-bele, zbog mogućnosti da napreduje i napravi još jedan korak napred u karijeri.

Međutim, moraju na Marakani da razmišljaju i o drugim stvarima kada je u pitanju potencijalno angažovanje danskog internacionalca. Sa papirima u rukama, kao deo agencije čuvenog menadžera Pinija Zahavija, Sinkernagel računa na ozbiljan ugovor. I godišnju platu koja bi predstavljala ozbiljan udarac za budžet Crvene zvezde.

Računa Sinkernagel na bonus za potpis, što je uobičajena praksa u svetu fudbala kada je reč o slobodnim igračima, ali i primanja od minimum 500.000 evra. Takva situacija može da predstavlja ozbiljnu omču oko vrata odgovornima iz Ljutice Bogdana.

Generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić govorio je u obraćanju medijima da će igračkom kadru srpskog šampiona biti redukovana primanja zbog gubitaka izazvanih pandemijom virusa korona. Potencijalno kresanje plata starosedeocima na Marakani, učinilo bi da Filip Sinkernagel bude ubedljivo najplaćeniji profesionalac sa spiska igrača Dejana Stankovića. Ne bi to niko javno rekao, ali bi takav razvoj događaja mogao da izazove nezadovoljstvo u svlačionici. Posebno, kod momaka koji su bili protagonisti ovogodišnjih i prošlogodišnjih evropskih uspeha.

Imali su sličan primer već na Marakani. Kao učesnik Lige šampiona, posle drame u Salcburgu, Crvena zvezda je dovela bivšeg reprezentativca Nemačke Marka Marina. On je dobio godišnja primanja od 700.000 evra i postao najplaćeniji igrač Crvene zvezde. I to bez konkurencije.

Tada se mnogo pričalo o velikom jazu u platama među igračima Crvene zvezde. Bilo je i nezadovoljstva u svlačionici Vladana Milojevića, bez obzira na odlične partije i, na posletku, pobedu nad Liverpulom.

Rukovodstvo je dobilo jasan signal da mora da reaguje. Već na zimu nove ugovore, pod znatno povoljnijim finansijskim uslovima, dobili su Vujadin Savić, Milan Rodić, Filip Stojković, Marko Gobeljić, Milan Borjan, Branko Jovičić i Dušan Jovančić. Trošak za plate Crvena zvezda je podigla prvo na 12, a zatim i na 16 miliona evra...

Zato na Marakani moraju da razmišljaju i o tom efektu potencijalnog angažovanja danskog internacionalca. Mada je konsenzus postignut. Svi veruju da bi posle odlične sezone u Bodo Glimtu Sinkernagel bio veliko pojačanje. I posle potencijalno dobrih igara doneo Crvenoj zvezdi veliki novac prilikom odlaska u drugi klub.


tagovi

Dejan StankovićZvezdan TerzićFilip Sinkernagel

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara