Filip Sinkernagel (©AFP)
Filip Sinkernagel (©AFP)

Zvezdina meta iz Norveške: Jak na lopti, ima prekid i realizaciju, imaće i visoku platu

Vreme čitanja: 2min | sre. 23.12.20. | 08:43

Nikola Trajković za MOZZART Sport analizirao Filipa Sinkernagela

Težak zadatak zadalo je sebi rukovodstvo Crvene zvezde za ovu zimu: dovesti Aleksandra Dragovića, Duška Tošića i, kao što ste u utorak mogli da čitate na našem portalu, Filipa Sinkernagela, jednog od najzaslužnijih fudbalera za prvu titulu Bodo Glimta u Norveškoj.

Prvu, ali osvojenu na impresivan način - sa 19 bodova više od drugoplasiranog Moldea i čak 103 data gola u 30 utakmica, od kojih je Danac dao 19, a namestio 24! 

Izabrane vesti

Dve asistencije saigrač Viktor Bonifejs večno će mu pamtiti. Bilo je to u pobedi nad Startom 6:0, u kojoj je 19-godišnji Nigerijac postigao dva gola u čast majke koja je preminula tačno godinu dan ranije.

"Većina mojih saigrača nije znala za to, ali sam pred utakmicu rekao Filipu i zamolio ga da mi asistira ako bude u prilici, jer mi je potreban gol", pričao je Bonifejs posle utakmice.

Sinkernagelu nije bilo teško da učini saigraču. Namestio mu je prvi i poslednji od šest golova Bodo Glimta u tom meču, a u međuvremenu se i sam upisao u strelce. 

Statistika ovog igrača je fascinantna, a za nešto više o njemu pozvali smo Nikolu Trajkovića, bivšeg fudbalera Crvene zvezde koji sada radi u Norveškoj kao trener drugoligaša Flekeroja.

"Neverovatna sezona je iza njega. Gledao sam ga u pet-šest utakmica i naravno da sam ga odmah zapazio. Koliko znam, još na polusezoni su se neki Italijani interesovali za njega, a evo pročitao sam kod vas na sajtu da su to bili Fiorentina i Atalanta. Stvarno je ozbiljan igrač, što pokazuje i sjajna statistika", konstatovao je Trajković u razgovoru za MOZZART Sport. 

Po mišljenju mladog trenera, od 16. decembra 26-godišnjem Dancu odlično je odgovarao ofanzivan stil igre Bodo Glmta.

"Dominirali su cele sezone, davali četiri-pet golova po utakmici i on se odlično uklopio u takav stil igre. Bodo igra veoma ofanzivno, sa po tri-četiri igrača u završnici svakog napada. Stalno su oko protivnikovog šesnaesterca i ne daju mu da diše, a to mu je odgovaralo jer je često ulazio u šanse".

Sinkernagelova primarna pozicija je desno krilo, međutim, ume i da preti iz sredine.

"Nije tipično krilo. Ume da napravi višak između linija protivničke odbrane, veoma je jak na lopti, tehnički školovan i ima odličan prekid i realizaciju. Ne znam kakvi su Dekijevi (Dejan Stanković, op.aut.) planovi, ali sigurno je da se radi o momku koji bi bio veliko pojačanje. Zvezda je tražila efikasnog igrača tokom sezone, dosta menjala i njegov broj golova sigurno bi mnogo značio. Samo, pitanje je da li Zvezda može da ispuni njegove finansijske uslove posle fantastične sezone koju ima", istakao je Trajković ono čega su i na "Marakani" vrlo dobro svesni.

Piše: Jovan TERZIĆ


tagovi

Zimski prelazni rok 2021Filip SinkernagelBode Glimt

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara