Rišairo Živković (©Starsport)
Rišairo Živković (©Starsport)

Zvezda na dobrom putu da se reši Rišaira: Legija traži pozajmicu, on bi radije u Holandiju

Vreme čitanja: 2min | uto. 12.07.22. | 16:39

Poljaci nude da preuzmu punu platu umesto obeštećenja

Svojevremeno velika nada holandskog fudbala, FS Srbije je hteo da ga privoli u svoje mlađe kategorije zbog korena koje vuče iz Pirota, međutim, narandžasti dres bio mu je primamljiviji. Nosio ga je kroz četiri različita uzrasta, a igrao za Groningen, Ajaks, Vilem II i Utreht.

Nije, ipak, Rišairo Živković uspeo da ispuni očekivanja. Talenat nije sporan, ali radna etika izgleda nije mu jača strana. Preko Belgije (Ostende), Kine (Čangčun), Engleske (Šefild junajted) i ponovo Kine (Gvangdžou) prošlog leta stigao je u Crvenu zvezdu. A, godinu dana kasnije mogao bi da je napusti.

Izabrane vesti

Slab utisak ostavio je 25-godišnji krilni napadač u prvoj sezoni sa crveno-belima. Nije se to promenilo tokom letnjih priprema, pa je Dejan Stanković odlučio da ga ne licencira za Mozzart Bet Superligu. Živković, međutim, ima ugovor na još dve godine, tako da neće biti lako potpuno ga se osloboditi, već je pozajmica realnija.

Po saznanjima Mozzart Sporta Holanđanin bi mogao na godinu dana u poljsku Legiju, koja je ponudila da umesto obeštećenja pokrije punu platu. Ona po sezoni iznosi 420.000 evra, uz 2.000 evra bonusa za gol, a 1.000 za asistenciju. Od dolaska u Zvezdu u 14 nastupao dao je jedan i namestio jedan gol.

Na stadionu Rajko Mitić zadovoljni su ponudom Legije, međutim, igrač ima nešto drugačije planove - nada se pozivu iz Holandije kako bi se posle pet godina putešestvija vratio u zemlju u kojoj je odrastao. Pitanje je koliko će u Varšavi biti strpljivi da čekaju na odgovor iz Beograda, ali definitivno sve ide ka tome da će se Crvena zvezda ovog leta rešiti Rišaira Živkovića makar na godinu dana.



tagovi

Rišairo ŽivkovićFK Crvena zvezdaLetnji prelazni rok 2022

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara