Zvezda se dogovorila sa Stamenićem, sad je Kopenhagen na potezu

Vreme čitanja: 3min | pon. 09.01.23. | 17:01

Pitanje je da li će mladi vezista sada pojačati srpskog šampiona ili doći na leto kao slobodan igrač

Crvena zvezda je otputovala na pripreme u tursku Antaliju, trener Miloš Milojević imaće delikatan zadatak da za 19 dana na turskoj obali napravi igru i jasno raspodeli karte za prolećnu poluasezonu. Trenutno, mladi stručnjak ima na raspolaganju 34 igrača, što znači da barata sa ozbiljnim viškom. Neki bi trebalo da odu u slučaju jakih ponuda (Eraković pre svih, prim.aut), neki će biti skrajnoti usled planiranog podlmađivanja i krakoročnih ugovora. Kada je srpski šampion u pitanju žiža javnosti je uvek na prelaznom roku i potencijalnim novajlijama.

Čitali ste već da je Crvena zvezda na dobrom putu da osigura potpis ofanzivca Slavije iz Praga Pitera Olajinke. Pitanje je samo da li će povremeni reprezentativac Nigerije odmah stići na Maraknu ili na leto. Izvesnija je druga opcija, odnosno da se Olajinka sada i zvanično obeća Crvenoj zvezdi, a potom budem promovisan u junu. Srpski šampion želi da isforsira Stefana Mitrovića na sličnoj poziciji, i potom ga po dobrim uslovima proda u inostranstvu. Takav je plan preliminarni plan...

Izabrane vesti

Rade čelnici Crvene zvezde na više razboja. U podmaklim su pregovorima sa napadačem Meca Ibrahimom Nijanom. Čeka se realizacija transfera, kao još jedan ulazni transfer. Možda je tu situacija i najčistija.

Prema saznanjima Mozzart Sporta Crvena zvezda se dogovorila sa centralnim i zadnjim veznim Kopenhagena Markom Stamenićem. Nije ga bilo i preterano teško ubediti, obzirom da je reprezentativac Novog Zelanda srpskih korena imao susret sa Milošem Milojević i potom Zvezdanom Terzićem uoči novogodišnjih praznika. Dobio je uverenje da će u narednom periodu, odnosno u Ligi šampiona imati značajnu ulogu.

Loptica je sada u dvorištu Kopenhagena. Jasno je da Marko Stemenić neće produžiti ugovor sa danskim predstavnikom u Ligi šampiona. Kopenhagen može da računa na simbolično obeštećenje, ili da zadrži Stamenića do leta, koji bi se potom kao slobodan agent preselio u Ljutice Bogdana.

Voleli bi na Marakani da odmah dobiju Stamenića i implementiraju ga u sistem. Druga varijanta je finansijski povoljnija, tako da se čeka konačan stav nekadašnjeg rivala iz kvalifikacija za Ligu šampiona.

U prvom delu aktuelnog danskog šampionata Marko je odigrao deset od 17 utakmica, na sedam je bio starter. U grupnoj fazi Lige šampiona ostavio je bolji utisak, ljudi iz Zvezde su prezadovoljni viđenim iz njegovog repertoara na mečevima sa Mančester sitijem i Seviljom.

 Počeo je Stamenić oba duela sa Mančester sitijem i dao doprinos remiju sa favoritom iz Engleske na Parkenu. Proveo je takođe 83 minuta na terenu i nedelju dana kasnije kad je u Danskoj gostovala Sevilja. Bili su to remiji bez golova.

Dolazak Stamenića trebalo bi da označi početak podmlađivanja veznog reda Crvene zvezde. Status Seku Sanoga je prilično nejasan, ne bi bilo iznenađenje da napusti Ljutice Bogdana. Čak u nekim varijantama crveno-beli bi želeli da u Ligi šampiona upare Stamenića i Edmunda Ada. Višegodišnja želja može da napusti Šerif po mnogo povoljnijim finansijskim uslovima, ali je situacija oko njegovog angažamana prilično zamršena. Šerif je u sporu sa njeggovim matičnim klubom iz Gane.

Marko Stamenić je centralni vezista, rođen 19. februara 2002. godine. Kopenhagenov igrač je postao septembra 2020, prethodno je sa nepunih 16 godina zaigrao u drugom rangu novozelandskog fudbala, pa u elitnoj diviziji kao član Velingtona. Pažnju je skrenuo kao kadetski reprezentativac Novog Zelanda na Svetskom prvenstvu za igrače do 17 godina Svetskom prvenstvu 2019. u Brazilu, kad je postalo jasno da će se preseliti u Evropu.


tagovi

Marko Stamenić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara