©Star Sport
©Star Sport

Zvezda silovito do polufinala, uz posebno nadahnutog Bena: Dva gola i asistencija za 35 minuta (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sre. 06.04.22. | 20:26

Crveno-beli ubedljivi protiv ekipe iz Bačke Topole - 4:0

Crvena zvezda nije imala previše težak posao protiv TSC-a u četvrtfinalu Kupa Srbije, od početka do kraja meča je kontrolisala dešavanja na terenu i na prilično ubedljiv način stigla do polufinale. Ekipa iz Bačke Topole slomljena je golovima Aleksandra Kataija i Mohameda El Fardu Bena sa bele tačke, dok je konačan rezultat u završnici meča postavili Mirko Ivanić i posebno nadahnuti golgeter sa Komorskih Ostvra - 4:0 (1:0).

El Fardu Ben je na teren ušao na početku drugog poluvremena, umesto Sekua Sanoga, ali je bio izuzetno nadahnut. Svega 35 minuta na terenu bilo mu je dovoljno da se dva puta upiše u strelce i asistira za gol Mirka Ivanića u 74. minutu.

Izabrane vesti

Ekipa Dejana Stankovića na pravi način je krenula ka odbrani duple krune, mada je u stručnom štabu srpskog šampiona ostala zabrinutost zbog stanja povrede Gelora Kange, koji je morao da izađe sa terena u osmom minutu nakon žustrog starta Bertalana Boškaja. Mladi vezista mu je celom težinom stao direktno na članak, što je izazvalo bolnu grimasu na licu Gabonca, koji nije imao snage da nastavi meč. Utakmica, a pogotovo njeno prvo poluvreme, obilovala je prilično žustrim duelima, koji su povremeno prevazilazili granicu dozvoljenog. Jedna takva situacija sa isteka pola časa igre izazvala je i verbalni konflikt na terenu, u kojem su učestvovale klupe oba tima, ali su drugih 45 minuta bili daleko mirniji.

Ekipa Žarka Lazetića nije ozbiljnije zapretili Milanu Borjanu. Imali su gosti ogromnu želju, ali je bukvalno svaka potencijalna opasnost pred domaćim golom izblokirana u odsudnom trenutku od strane odbrane crveno-belih. Sa druge strane, Crvena zvezda je u idealnom trenutku došla do vođstva, već u šestom minutu preko Aleksandra Kataija sa bele tačke. Prethodno je kapiten gostiju Saša Tomanović srušio Ohija Omojiuanfa, pa je arbitar Lazar Lukić pokazao da se radi o najstrožoj kazni. Ipak, ostala je dilema da li je u duelu koji je prethodio penalu Milan Gajić faulirao Borisa Vargu.

Zvezda je potom diktirala tempo igre, Stanković ja na poluvemenu napravio pun pogodak uvođenjem Pavkova i Bena. Pavkov je u 55. minutu iznudio jedanaesterac za svoj tim nakon povlačenja od strane Ifeta Đakovca, kojem je arbitar Lukić pokazao put u svlačionicu. Nakon toga više nije bilo nikakve dileme po pitanju pobednika, niti je TSC imao snage da se vrati u meč.

El Fardu Ben je maksimalo iskoristio svojih pet minuta i slobodu koja mu se ukazala na terenu. Pogodak sa bele tačke dodatno mu je doneo samopuzdanje, što se videlo i kod asistencije u 74. minutu, kada je posle duplog pasa sa Mirkom Ivanićem poslao pravovremeno dodavanje ka vezisti iz Bačkog Jarka, a ovaj precizno pogodio nebranjeni deo mreže nemoćnog Nemanje Jorgića.

Stanković je u finišu pružio malo predaha i ubitačnom dvojcu sa leve strane, pa su umesto Ivanića i Kataija od 75. minuta zaigrali Nemanja Motika i Petar Stanić. Trenutak u kojem je stavljena tačka na dogodio se samo pet minuta kasnije. Pavkov je nadskočio svoje čuvare i poslao loptu ka golu domaćina, a tamo je Ben bez problema dobio duel sa Vargom i matirao Jorgića. Napadač sa Komorskih Ostrva se večeras definitivno nametnuo šefu struke i pokazao da još uvek može da donese dodatan kvalitet ovom timu Crvene zvezde.

KUP SRBIJE, ČETVRTFINALE - JEDNA UTAKMICA

CRVENA ZVEZDA - TSC 4:0

/Katai 6. pen, Ben 56. pen, 80, Ivanić 74/

Beograd

Stadion: Rajko Mitić

Sudija: Lazar Lukić

Žuti kartoni: Sanogo, Gajić, trener Stanković (Zvezda), Petrović, Tomanović, trener Lazetić (TSC)

Crveni karton: Đakovac, rezervni golman Filipović (TSC)

CRVENA ZVEZDA (4-2-3-1): Borjan - Gajić, Eraković, Dragović, Rodić - Sanogo (46. Ben), Kanga (9. Krstičić) - Srnić, Ivanić (77. Motika), Katai (77. Stanić) - Ohi (46. Pavkov).

TSC (4-2-3-1): Jorgić - Varga, Tomanović, Stojković, Petrović (78. Krsmanović) - Đakovac, Bočkaj (85. Dukure) - Stanojev (85. Šušnjar), Banjac (78. Milićević), Stanojlović - Vukić (78. Mirčevski).

ČETVRTFINALE KUPA SRBIJE

Novi Pazar - Metalac 1:0 (1:0)

/Čečarić 21/

Partizan - Loznica 2:0 (2:0)

/Rikardo 33, Marković 45+1/

Crvena zvezda - TSC 4:0 (1:0)

/Katai 6p, Ben 56p, 80, Ivanić 74/

Rad - Vojvodina 0:4 (0:4)

/Vukčević 10, Simić 17p, Topić 25, Zukić 45p/


tagovi

TSC Bačka Topola

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara