ZVEZDA – TIM ZA SPARTAKS: Stojiljković da otvori seriju, Meleg da kreira - Milić da kruniše pripreme

Vreme čitanja: 3min | sre. 11.07.18. | 07:59

Vladan Milojević verovatno neće odmah izneti najjače karte na sto, ali će se na terenu naći okosnica tima, kako bi se izbegle bilo kakve nepredviđene okolnosti u Rigi

                                (OD IZVEŠTAČA MOZZART SPORTA IZ LETONIJE)

Ono što je uigravano tokom pripremnog perioda biće na delu i u Rigi. Vladan Milojević će u sredu (18.00) na Skonto stadionu izvesti ekipu koja je u ovom trenutku spremna da bez većih problema obezbedi miran revanš u Beogradu 17. aprila. Objektivno gledano crveno-beli su veliki favoriti za pobedu, pa ništa sem nje neće i ne može predstavljati dobro obavljen posao protiv Spartaksa, bez obzira na to kako se bude odvijala situacija na terenu.

Izabrane vesti

Strateg crveno-belih verovatno neće odmah izneti najjače karte na sto, jer je neophodno sačuvati određenu dozu rezerve i sačuvati se za kvalitetnije protivnike, poput kiparskog APOEL-a, ali će se na terenu naći okosnica tima koja je obeležila prethodnu sezonu, kako bi se izbegle bilo kakve nepredviđene okolnosti.

U poslednjoj liniji neće biti nikakvih iznenađenja. Na gol liniji će se naći neprikosnoveni Milan Boran, na desnom boku je jedan od lidera ove generacije Filip Stojković, a na levom reprezentativac Milan Rodić. Učesnik Mundijala u Rusiji je poput Nemanje Radonjića preskočio pripremni period i imao osam dana odmora nakon Svetskog prvenstva, ali se bez njega u timu, kada je dovoljno spreman i potpuno zdrav, ne može zamisliti pozicija levog beka.

Vujadinu Saviću i Srđanu Babiću pripreme su dobro došle da se uigraju, pa se ne očekuje da će imati prevelikih problema sa navalom Spartaksa. Šampion Letonije je u ovom trenutku možda samo nešto spremniji od Zvezde, dok je sve ostalo na strani srpskog šampiona i trebalo bi da napravi ključnu prevagu u timu.

Milojević je tokom priprema uigravao formaciju 4-1-4-1 sa osiguračem Brankom Jovičićem. Nešto ispred njega biće jedan od boljih igrača crveno-belih iz prošle sezone Nenad Krstičić. Nekadašnji igrač Sampdorije i Alavesa ponovo će predstavljati tu sponu između napada i odbrane, neko ko će kvariti igru protivnika, ali i iznositi loptu do završnice.

Ipak, dirigentska palica će biti u rukama Dejana Melega. Nekadašnji kapiten Vojvodine mogao bi da bude ključni igrač u ofanzivnim akcijama crveno-belih. Od njegove lucidnosti i pravih pasova zavisiće i učinak najisturenijih igrača, a pre svih Nikole Stojiljkovića, koji ovaj meč mora da iskoristi i pokaže da uprava kluba i stručni štab ne moraju previše da žure se angažovanjem očekivanog pojačanja iz inostranstva u špicu napada.

Čini se da je Mohamed El Fardu Ben pronašao sebe na ovim pripremama. Proletos je imao problema sa samopouzdanjem, bio je pod velikim opterećenjem jer se od njega mnogo očekivalo, ali sada deluje znatno mirnije i konkretnije u navali. On će na desni bok, a na levi Nemanja Milić. Bivši igrač Spartaka i OFK Beograda se tokom priprema izborio za svoju poziciju u ovom timu, iako se moglo očekivati i da uoči početka sezone ispadne iz tima zbog silno pojačane konkurencije. Ali, on je bio jedan od onih koji su najviše pokzali na Zlatiboru i Austriji, postigao je tri gola i to bi mogao da kruniše u Rigi. Realno gledano, Milojević neće imati bolju situaciju od ove da ga nagradi za uloženi trud u poslednjih mesec dana, posebno što je to mesto u timu rezervisano za reprezentativca Nemanju Radonjića.

 


tagovi

Vladan Milojević

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara