Zvezda za kraj nagradila Boaćija trakom, ide i Hajdin, Sanogo bliži ostanku

Vreme čitanja: 2min | pon. 14.12.20. | 10:00

Bivši reprezentativac Gane ušao u istoriju

Neće po dobrom pamtiti Ričmond Boaći drugi mandat u Crvenoj zvezdi. Bivši reprezentativac Gane kuburio je sa učestalim povredama i slabom formom, ali je, gledajući brojne statističke podatke, uspeo da uđe u istoriju srpskog šampiona. Pre duela sa Bačkom, Boaći je dobio uramljeni dres sa brojem 100 koji simbolizuje jubilej i broj odigranih mečeva u klubu s Marakane. Postigao je 60 golova, pa i dalje drži rekord uzimajući u obzir samo igrače iz inostranstva.

Izabrane vesti

Boaći je ušao u drugom poluvremenu poslednje utakmice, i uspeo još malo da pomeri granice. Posle izlaska iz igre Marka Gobeljića i Milana Rodića, snažni napadač je poneo kapitensku traku Crvene zvezde.

Postao je tek drugi kapiten u Zvezdinoj istoriji i svrstao se u društvu Mičela Donalda. Holanđanin je bio kapiten ekipe koja se vratila na evropsku scenu trijumfima protiv Sparte i Krasnosodara.

Boaćiju ističe ugovorna obaveza sa Crvenom zvezdom ovog decembra. Crveno-beli mogu da ga zadrže, ali po posebnim uslovima. Potrebno je da ispoštuju klauzulu dogovorenu poslednjeg dana prelaznog roka i Boaćiju ponude platu od 100.000 evra mesečno. Do sada je Afrikanac od crveno-belih dobijao 40.000, ostatak su pokrivali Kinezi, tačnije Đengsuu.

Bio bi to preveliki luksuz za Crvenu zvezdu, pošto najplaćeniji igrači kluba imaju godišnje ugovore od oko 500.000 evra na godišnjem nivou... Boaći će sa Marakane otići kao slobodan igrač, baš kao i Stefan Hajdin.

Levom beku u decembru ističe ugovor i sigurno je da mu crveno-beli neće ponuditi novu saradnju. Bez obzira što je Dejan Stanković kuburio s pronalaženjem alternative Milanu Rodiću, i morao da improvizuje, nekadašnji član Spartaka nije uspeo da se izbori za šansu. Nije odigrao ni minut takmičarskog fudbala. Letos je mogao da se preseli u Radnički iz Niša, ali se odlučio da sačeka istek ugovora i pokuša da pronađe inostrani angažaman.

Poslednjeg dana decembra ističe jednogodišnja pozajmica Sekua Sanogoa. Snažni zadnji vezni je i dalje pod ugovorom sa Al Itihadom, koji mu plaća veći deo plate od 2.500.000. Crveno-beli će teško otkupiti njegovor ugovor, ali postoje ozbiljne indicije da će Sanogo nastaviti odiseju na Marakani. Al Itihad ga nema u planovima, što ostavlja mogućnost crveno-belima da razgovaraju u novoj pozajmici. Za sada se ispituje puls Arabijcima, konkretizacija posla trebalo bi da usledi krajem sedmice, kada igrački kadar Crvene zvezde odlazi na zasluženi odmor.


tagovi

Seku SanogoRičmond Boaći

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara