Zvezdini potencijalni rivali (©Reuters)
Zvezdini potencijalni rivali (©Reuters)

Na Marakani čekaju rivala: Idealno PSV, Briž, Glazgov... Ne bi valjalo Totenhem, Bajer, Lester...

Vreme čitanja: 2min | pon. 14.12.20. | 08:21

Kome se vi nadate?

Cilj je ispunjen, sve preko toga biće samo šlag na tortu. I zato u tome treba uživati, zaslužili su crveno-beli posle odličnih izdanja u grupnoj fazi Lige Evrope. Ali koliko će moći da u uspehu uživa zavisiće i od protivnika koga će Crvena zvezda izvući danas od 13 sati na žrebu u Nionu.

Uvek naravno ima različitih želja, u situacijama kada je osnovni zadatak već ostvaren ima ljudi koji navijaju za najatraktivnije rivale kako bi se odmerili sa samim kremom evropskog fudbala, a biće i takvih među kuglicama. Druga struja mišljenja je ona koju predvodi i trener Dejan Stanković, koji je rekao da ne bi imao ništa protiv Mančester junajteda, ali u nekoj kasnijoj fazi turnira. Što će reći da se mladi trener nada još nekom uspehu.

Izabrane vesti

A pored Junajteda, ko je još u grupi klubova za izbegavanje?

Saglasna je javnost da tu spada Bajer Leverkuzen, juče je u Bundesligi deklasirao Zvezdinog rivala iz grupe Hofenhajm sa 4:1 i trenutno je prvi na tabeli prvenstva Nemačke. Niko se ne bi obradovao ni Šahtjoru, na prvu ne toliko zvučan rival, a tim koji je u grupi Lige šampiona dva puta savladao madridski Real. Zbog političke konotacije i svega što bi pratilo utakmicu malo ko bi se obradovao i zagrebačkom Dinamu, mada bi to bila prilika da se potvrdi ko je trenutno najbolji tim ex-YU. Lider Serije A Milan, pa Napoli, Totenhem, Lester – ako probije čep ume da puni do vrha – svakako su timovi koji spadaju u nepoželjne rivale.

Za koga bismo onda mogli da kažemo da je dobar žreb? Recimo da PSV ne deluje baš toliko zastrašujuće, da bi moglo da se igra i sa Brižom, Glazgov Rendžersom, a možda čak i Arsenalom, koji je trenutno na 15. poziciji na tabeli Premijer lige i ne bi bilo nikakvo iznenađenje da mu u februaru nacionalni šampionat bude mnogo važniji od Evrope.

Roma, Viljareal, Ajaks... Negde u sredini. Ne svrstavamo ih u kategoriju najjačih rivala, ali na svom vrhuncu svakako su kvalitetniji sastavi od Crvene zvezde. Pitanje je samo koliko će Romu recimo zanimati Liga Evrope. U slučaju Viljareala nemamo tu dozu sumnje, Španci vole Ligu Evrope i uvek je igraju ozbiljno.

Podsetimo, jedino ograničenje za Zvezdu je: ne može Hofenhajm.

Dakle, da vas čujemo?

ŽREB ZA ŠESNAESTINU FINALA LIGE EVROPE

POVLAŠĆENI: Mančester Junajted, Ajaks, Šahtjor, Briž, Hofenhajm, Roma, Viljareal, Arsenal, Dinamo Zagreb, Bajer Leverkuzen, Napoli, Glazgov Rendžers, PSV Ajndhoven, Lester, Milan, Totenhem.

NEPOVLAŠĆENI: Salcburg, Olimpijakos, Dinamo Kijev, Krasnodar, Crvena zvezda, Jang Bojs, Molde, Slavija Prag, Real Sosijedad, Granada, Benfika, Makabi Tel Aviv, Volfzberger, Antverpen, Braga, Lil.



Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara