Zvezda zove Arabiju zbog Ovusua (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 13.12.20. | 09:38

Lepa reč stigla i od Vladana Milojevića, međutim postoji nekoliko prepreka

Bomba u liku i delu Aleksandra Dragovića je aktivirana, navijači se nadaju da će tokom zimskog prelaznog roka Crvena zvezda konačno angažovati i levog beka, iz Grafičara stižu Odada i mladi Stanković. Međutim, rukovodstvo srpskog šampiona, posle lepog evropskog uspeha, pokušaće da urade sve kako bi ubrzali tim, i doveli Dejanu Stankoviću igrača koji može da pomogne u tranziciji.

Izabrane vesti

Srbin iz Beča Srđan Spiridonović nije opravdao očekivanja i pored toga što je imao sjajan početak sezone, El Fardu Ben je bio konstantan, ali postoji mogućnost da reprezezentativac Komorskih Ostrva napusti Marakanu. Prema saznanjima MOZZART Sport Crvenoj zvezdi je jako interesantan nekadašnji ofanzivac Radnika i Čukaričkog, potencijalni reprezentativac Gane Sameul Ovusu.

Reč je o krilnom fudbaleru, rođenom 1996. godine, koji brani boje Al Ahlija iz Džede kao pozajmljeni član Al Fajhe. Za tim Vladana Milojevića Ovusu je postigao već tri gola na pet mečeva, pokazao da bi mogao da bude jedan od najvećih aduta veliana iz Saudijske Arabije u ovoj sezoni. Crvena zvezda je i ranije na oku držala Ovusua, ali tokom decembra pokušaće da izdejstvuje njegov dolazak u Ljutice Bogdana.

Postoje nekoliko prepreka kao smetnja Ovusuovom dolasku na Marakanu. Reč je o igraču čiju slobodu Al Fajha ceni četiri miliona dolara. Tolika je otkupna klauzula u ugovoru o pozajmici sa Al Ahlijom, ali je u arapskom svetu uvek postoji prostor za dogovor i cenkanje. Pored toga Ovusu ima lepa primanja u Aziji, ugovor koji Crvena zvezda u ovom trenutku ne može da mu ponudi (oko milion dolara). Međutim, i tu postoji prostor za potencijalni dogovor, posebno što će, prema informacijama iz Arabije, Al Ahli teško otkupiti Ovusuov ugovor.

Potencijalni reprezentativac Gane je vrlo poznato ime u srpskom fudalu. Došao je u Radnik 2014. godine iz Red Bul Gane i za dve sezone postigao sedam golova. Pričalo se već 2016. godine da ga žarko žele u Partizanu, ali se Ovusu otisnuo u redove turskog Genčelera. Radnik je dobio lepo obeštećenja od 600.000 evra.

Nije uspeo u Turskoj da se izbori za minutažu, pa je karijeru rehabilitovao u Čukaričkom. Bio je sjajan potez sportskog direktora Brđana Vladimira Matijaševića. Za dve sezone na Brdu Ovusu je postigao 11 golova, ali je igrom u polju stekao status jednog od najboljih krilnih fudbalera srpskog elitnog ranga. Otisnuo se put Arabije.

Crvenoj zvezdi je potreban igrač ovakvih karakteristika, kako bi ubrzala igru i bila opasnija u kontra napadima. O Ovusuovim kvalitetima, kako se može čuti, vrlo lepo se izrazio i Vladan Milojević. Čak savetovao bivši klub da ne gubi vreme. Nekoliko poziva je obavljeno, čeka se konkretna akcija.



tagovi

Samuel Ovusu

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara