Zvezdaška grejalica na maksimumu: Dragović ponovio da hoće u Beograd, pominje se i Duško Tošić

Vreme čitanja: 3min | pet. 11.12.20. | 14:25

Ponovo aktuelan odlazak Degeneka u Kinu

„Ostavljamo navijačima da slave i raduju se dobrim rezultatima, mi moramo da radimo i pripremo teren za naredne uspehe“.

Ovu maksimumu je posle svakog dobrog rezultata u Evropi ponavaljo prethodnih godina prvi operativac Crvene zvezde Zvezdan Terzić. Finansijska situacija nije sjajna u Ljutice Bogdana, bez obzira na obezbeđeno proleće i zarađenih 7.000.000 evra od UEFA. Okviran plan je da se u zimskom prelaznom roku dovode igrači bez obeštećenja, što ne znači da će zvezdaška javnosti ostati bez osećaja euforije. Daleko od toga, sudeći po poslednjim informacijama sa najvećeg srpskog stadiona.

Izabrane vesti

Odavno je srpski šampion naciljao reprezentativca Austrije Aleksandra Dragovića kao zimskog kapitalca. Crveno-beli su postigli preliminarni dogovor sa Srbinom iz Beča, ali se u poslednjih mesec dana mnogo toga promenilo. Zbog niza povreda u redovima Farmaceuta Dragović se vratio u startnu postavu trenutno drugoplasirane ekipe nemačkog prvenstva, čak imao i odličan učinak. Postigao je pobedonosni pogodak protiv Arminije iz Bilefelda, zatim počeo mečeve protiv Herte i Šalkea.

Snažni defanzivac je impresionirao direktora Simona Rolfsa koji je u razgovoru za nemačke medije poručio kako Dragović mora da ostane i da je ovom timu Bajera potreban i za nastavak borbi na tri fronta.

Međutim, daleko od toga da su na Marakani podigli ruke u znak predaje. Čak veruju da će od januara imati u rosteru i momka koji je neskriveno pokazivao ljubav prema Crvenoj zvezdi. Prema saznanjima MOZZART Sporta Dragović je tokom četvrtka, kada je ekspedicija crveno-belih bila u Liberecu, razgovarao telefonom sa jednim od čelnika kluba i saopštio mu da ima veliku želju da karijeru nastavi u Beogradu. Odnosno da mu je to uz Leverkuzen jedina opcija.

Dragović je potreban Leverkuzenu, ima godišnja primanja od 2.000.000 evra, ali je vezan krakoročnim ugovorom. U junu će biti slobodan igrač, što praktično znači da bi sa novim poslodavcima mogao da se dogovori za 20 dana. Jasno je da će Leverkuzen imati poslednju reč, ali zbog svega što je uradio u tom klubu moguće je da će Nemci ispuniti želju Dragoviću. Posebno, što im Srbin nije opcija.

Crvena zvezda je letos mogla da dovede Dragovića na jednogodišnju pozajmicu i otkup od 1.2000.000 evra narednog leta. Roster je bio prebukiran, pa se odustalo od tog poduhvata. Jasno je i sada da srpskog šampiona Dragović ne bi mnogo koštao kada je obeštećenje u pitanju, ali bi njegova plata bila ozbiljna stavka u budžetu.

Prostor se možda otvori prodajom Miloša Degeneka. Spominjala se prethodnih dana Arabija, ali na Marakani čekaju konkretnu ponudu iz Kine za reprezentativca Australije. U najmnogoljudnijoj zemlji sveta Degenek nema status stranca, trebalo je tamo da se preseli i februara prošle godine. Pandemija virusa korona je sve zaustavila.

Takođe, angažovanje levog beka biće jedan od prioritetnih zadataka. Pominju na Marakani Duška Tošića, ali pitanje je koliko je dolazak igrača takve klase realan. Iako ima 35 godina Tošić je i dalje cenjen na tržištu, posebno posle raskida saradnje sa kineskim klubom. Sa statusom slobodnog igrača Duško Tošić može da čeka.

Činjenica je da je on u odličnim odnosima sa Zvezdanom Terzićem, Mitrom Mrkelom i Dejanom Stankovićem. Proletos je trenirao na Marakani. Prethodnih godina Tošić je igrao u centralnom delu odbrane. Međutim, obzirom na odličnu fiziku mogao bi Stankoviću da pomogne na više pozicija. Posebno ako se češće bude igralo sa trojicom štopera.

Odgovorni sa Marakane za sada ćute kada je reč o Dragoviću i Tošiću.


tagovi

Aleksandar DragovićDuško TošićZvezdan TerzićMitar MrkelaDejan Stanković

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara