Ćiprijan Deak (©Reuters)
Ćiprijan Deak (©Reuters)

Zvezdin pogled ka Transilvaniji, Farul u Klužu bez legendarnog Hadžija

Vreme čitanja: 2min | pet. 13.08.21. | 10:20

Protivnik srpskog šampiona u plej-ofu za Ligu Evrope odlično počeo Ligu 1. Ima maksimalan učinak posle četiri kola, a danas stiže tim iz Konstance koji nije primio pogodak za 360 minuta

Zvezda je gledala ka zagrebačkom Maksimiru, ali je suđena Transilvanija i dvomeč sa rumunskim šampionom Klužom u plej-ofu za Ligu Evrope. Rumunski prvak je jedva prošao banjalučki Borac u prvoj rundi kvalifikacija za Ligu šampiona. Posle ispadanja od Jang Bojsa u trećem kolu boriće se sa beogradskim crveno-belima za grupnu fazu drugorangiranog evropskog takmičenja.

Kluž je odlilčno počeo novu sezonu, ima maksimalan učinak od četiri pobede. Iza tima iz Transilvanije je turbulentna sezona koja je na kraju, ipak, završena šampionskom krunom, četvrtom uzastopnom. Temelje ovog kluba udario je Dan Petresku, ali je on na startu prošle sezone, posle kraha u Evropi, ispadanja od zagrebačkog Dinama i lošeg početka u prvenstvu, napustio kormilo. Ovog leta Kluž je angažovao iskusnog rumunskog stručnjaka Marijusa Šumudiku koji je pre toga vodio turske klubove Gazijantep i Rize.

Izabrane vesti

20.30: (1,75) Kluž (3,50) Farul Konstanca (5,10)

Tokom leta plaćeno je obeštećenje samo za defanzivca iz Obale Slonovače Ulriha Melekea koji je stigao iz Botošanija za 250.000 evra. Veliki broj stanaca je napustio Transilvaniju. Nema više u timu Marija Rondona, Paula Vinisijusa, Sijama Ben Jusufa, Vilijama Soaresa, Mišela Pereire, Luisa Aurelija, Gžegoža Sandomijerskog. Uglavnom su to bili fudbaleri u poznim igračkim godinama. Duša tima je i dalje veteran Ćiprijan Deak. Pojačanje ovog leta je i Argentinac Honatan Rodrigez koji je stigao iz Botošanija.

Na startu šampionata najbolji strelac Kluža je Klaudiju Adrijan Petrila sa tri gola. Pre meč na Marakani u utorak, branilac krune kod naših istočnih komšija igraće danas (20.30) derbi petog kola protiv Farula iz Konstance.

17.30: (2,50) Voluntari (3,00) Klinčeni (3,10)

Farul se tokom leta fuzionisao sa Vitorulom. Vlasnik kluba je legendarni George Hadži, najbolji rumunski igrač svih vremena. On je od ovog leta seo i na klupu tima iz grada s obale Crnog mora. Međutim, Hadžija nećemo gledati na klupi Farula jer je kažnjen sa dve utakmice zbog incidenta na meču prošlog kola protiv Sepsija.

Kluž očekuje težak posao jer ekipa iz Kostance nije primila gol za četiri kola. Tri pogotka su bila dovoljna za osam bodova (po dve pobede i remija). Tradicija je uz Kluž koji ima vezanih mečeva protiv današnjeg tima, ali poslednju put su igrali pre 12 godina.


tagovi

RumunijaRumunija 1George HadžiFarulKlužĆiprijan Deak

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara