Adrijan Mutu, Ćiprijan Deak i George Hadži (©Shutterstock, ©Reuters, ©AFP)
Adrijan Mutu, Ćiprijan Deak i George Hadži (©Shutterstock, ©Reuters, ©AFP)

Kreće rumunska elita: FCSB ruši Kluž, dve Univerzitatee iz Krajove, Hadži vodi Konstancu, Mutu peče trenerski zanat

Vreme čitanja: 11min | čet. 15.07.21. | 10:34

Nije bilo velikih transfera između dve sezone kod naših istočnih komšija. Ekipa iz Transilvanije je četvorostruki uzastopni šampion. Velikan iz Bukurešta želi na tron posle šest godina. Dinamo u rasulu, stečajni postupak je u toku. Rapid se vratio u najbolje društvo. Dvojica srpskih internacionalaca u Ligi 1, Petar Bojić i Marko Gajić, a tu je i Portugalac Ugo Vijeira, nekadašnji napadač Crvene zvezde

Koja vam je prva asocijacija za rumunski klupski fudbal? Steaua? Nema je više, sada postoji FCSB, naslednik nekadašnjeg šampiona Starog kontinenta. Poslednjih godina dominira Kluž. Tim iz Transilvanije je četvorostruki uzastopni šampion. Dinamo iz Bukurešta je velikan sa 18 titula, ali je godinama u finansijskim problemima. Vratio se i Rapid u elitu, a ove sezone u najboljem društvu su dve Univerzitatee iz Krajove. Koja je prava? To niko ne zna… Slična situacija je u komšiluku, u Bugarskoj, gde postoje dva CSKA iz Sofije. Sve ovo obećava novu uzbudljivu sezonu u Rumuniji.

Samo što su se slegli utisci posle završenog Evropskog prvenstva krenula je nova klupska sezona. Međunarodni kupovi se zahuktavaju. U toku su prve runde kvalifikacija za Ligu šampiona i Ligu konferencije, a startovale su i lige širom Evrope. Osim tradicionalnih šampionata koji se igraju od aprila do oktobra, u zemljama bivšeg SSSR-a (Estonija, Letonija, Litvanija i Kazahstan) i na severu kontinenta (Norveška, Finska, Švedska, Island i Farska Ostrva) danas kreće rumunska Liga 1 duelom Botošanija i FCSB-a (19.30).

Izabrane vesti

Najbolja liga Rumunije i ove sezone ima 16 klubova. Sistem takmičenja je ostao nepromenjen. Posle prvog dela prvenstva, odnosno 30 kola (klasični dvokružni sistem) najboljih šest timova igraće dodatnih 10 kola u plej-ofu, dok će preostalih 10 ekipa da igraju jednokružni sistem sa devet kola. Novi članovi elite su Rapid iz Bukurešta, Dačija Mioveni i Univerzitatea Krajova 1948.

Godinama je rumunska liga u krizi. Klubovi su imali bum pre desetak godina, igrali su i značajnu ulogu u evropskim kupovima, ali poslednjih godina skromni rezultati. To se videlo i pre nekoliko dan kada je šampion Kluž jedva eliminisao najbolji tim Bosne i Hercegovine, Borac iz Banjaluke. I one nabolje ekipe su dovodile uglavnom slobodne igrače. Na prste jedne ruke mogu se nabrojati prelasci za koje su plaćena obeštećenja.

BOJIĆ I GAJIĆ JEDINI SRPSKI FUDBALERI U KOMŠILUKU

Petar Bojić (©MN Press)Petar Bojić (©MN Press)

Za razliku od prošle sezone kada nije bilo srpskih fudbalera u Rumuniji, u novom šampionatu biće ih dvojica, zasad. Boje Sepsija iz Svetog Đorđa braniće Petar Bojić koji je stigao iz Vojvodine. Užičanin je u karijeri igrao za Slobodu, Slogu iz Požege, Mladost iz Lučana, Napredak i Čukarički.

Ovog leta Univerzitateu Krajova 1948 pojačao je Marko Gajić koji je stigao iz Voždovca. Pre toga je branio boje ljubljanske Olimpije, Javora i OFK Beograda. Za Univerzitateu Krajovu igra i mladi Jovan Marković, ali on ima rumunski pasoš. Prošle sezone je proveo u Klinčeniju na pozajmici.

KLUŽ – NOVI TRENER, STARE SNAGE NA TERENU, SKROMNA POJAČANJA

Iza tima iz Transilvanije je turbulentna sezone koja je na kraju, ipak, završena šampionskom krunom, četvrtom uzastopnom. Temelje ovog kluba udario je Dan Petresku, ali je on na startu prošle sezone, posle kraha u Evropi, ispadanje od zagrebačkog Dinama i lošeg početka u prvenstvu, napustio kormilo. Ovog leta Kluž je angažovao iskusnog rumunskog stručnjaka Marijusa Šumudiku koji je pre toga vodio turske klubove Gazijantep i Rize.

KVOTA U MOZZARTU DA ĆE KLUŽ DA OSVOJI TITULU U RUMUNIJI JE 2,50.

Jedva je Kliž izbacio banjalučki Borac na startu kvalifikacija za Ligu šampiona i to golom iskusnog Aleksandrua Čipčijua u finišu drugog produžetka. Tokom leta plaćeno je obeštećenje samo za defanzivca iz Obale Slonovače Ulriha Melekea koji je stigao iz Botošanija za 250.000 evra. Veliki broj stanaca je napustio Transilvaniju. Nema više u timu Marija Rondona, Paula Vinisijusa, Sijama Ben Jusufa, Vilijama Soaresa, Mišela Pereire, Luisa Aurelija, Gžegoža Sandomijerskog. Uglavnom su to bili fudbaleri u poznim igračkim godinama. Duša tima je i dalje veteran Ćirpijan Deak. Pojačanje ovog leta je i Argentinac Honatan Rodrigez koji je stigao iz Botošanija. Kluž kao šampion i dalje ima najveće izglede za krunu, ali čini se da je slabiji nego prethodnin godina i da je ranjiviji. Prošle sezone FCSB i Univerzitatea Krajova nisu uspeli da sruše tvrđavu ekipe iz Transilvanije. Videćemo da li će ove godine Kluž konačno da prepusti tron jednom od dva najveća rivala.

FCSB – NADA U TANASEA I KOMANA, ONDRAŠEK NIJE SPREMAN ZA START SEZONE

Florin Tanase (©Shutterstock)Florin Tanase (©Shutterstock)

Prošle sezone se činilo da će FSCB da skine s trona Kluž, ali tokom zime odlazak najboljeg igrača Denisa Mana u Parmu za čak 11.000.000 evra poljuljao je tim iz Bukurešta. Ako se tome doda i problem s povredom “zlatne koke” giganta iz rumunske prestonice Florinela Komana, manji fond kvalitetnih igrača od Kluža, sve je to rezultiralo na kraju da tim kontroverznog vlasnika Điđija Bekalija opet gleda u leđa šampionu. Ove sezone, FSCB želi konačno da vrati titulu koja se čeka od 2015. godine. Osim oporavljeng Komana, sve oči biće uprte u kapitena Florina Tanaesea, u drugom delu sezone ubedljivo najboljeg igrača vicešampiona Rumunije.

19.30: (3,90) Botošani (3,45) FCSB (1,97)

Najzvučnije pojačanje ovog leta je dolazak iskusnog češkog napadača Zdeneka Ondrašeka, koji je u karijeri branio boje Viktorije Plzenj, Visle iz Krakova i Dalasa u MLS ligi. On je potpisao ugovor na 1+1 godinu, ali će propustiti start sezone. Početkom meseca je stigao u Bukurešt, ali bez prtljaga. Morao je da se vrati u Češku, uz dozvolu kluba, propustio je dobar deo priprema. Nije odigrao ni minut na tri prijatelje utakmice FCSB-a, fizički nije spreman i neće ga biti danas na premijeri nove sezone u Rumuniji protiv Botošanija. On bi u nastavku sezone trebalo da nadomesti odlazak iskusnog Hrvata Anta Vukušića kome je istekao ugovor i trenutno je bez kluba.

Petak, 20.30: (1,55) Kluž (3,80) Univerzitatea Krajova 1948 (7,00)

FCSB ima i novog trenera, Dina Todorana. Osim Ondrašeka ostala pojačanje su skromna. Plaćeno je obeštećenje od samo 50.000 za Andreja Kordea iz Akademike Klinčeni, iskusni Aleksandru Kretu je stigao kao slobodan igrač iz Maribora, dok je iz nemačkog Halešera došao Hrvat Stipe Vučur. Od stranaca tu je i Crnogorac Risto Radunović.

KOJA JE PRAVA UNIVERZITATEA IZ KRAJOVE?

Stadion u Krajovi (©Reuters)Stadion u Krajovi (©Reuters)

Pomalo bizarna situacija u rumunskom fudbalu. U eliti su dve Univerzitate iz Krajove. Imaju i isti grb, uz razliku da novi član elite ima broj 1948 u imenu kluba, slično kao u Bugarskoj gde postoje dva CSKA iz Sofije.

Univerzitatea Krajova je pre dve sezone bila vicešampion, prošle sezone treća i izborila je plasman u kvalifikacije za Ligu konfrencije. Na klupi je ostao grčki stručnjak Marinos Uzunidis, koji je od početka februara na klupi ovog tima. Najveće pojačanje trebalo bi da bude povratak na teren napadača iz Bosne i Hercegovine Elvira Koljića. On je odlično počeo prošlu sezonu, ali je doživeo tešku povredu. Za 200.000 evra je doveden David Lazar iz Astre iz Đurđa. Ekipe iz Krajove bi trebalo i u ovom šampionatu da bude najopasniji takmac favoritima za krunu, Klužu i FCSB-u.

Druga Univezitatea Krajova, sa prefiksom 1948 je novi član elite. Krajem maja na klupu ovog tima seo je verovatno najbolji rumunski fudbaler u ovom milenijumu Adrijan Mutu. Nekadašnji igrač Intera, Parme, Fjorentije, Čelsija i Juventusa vodio je mladu reprezentaciju svoje zemlje, a sada će imati šansu da ispeče trenerski tandem u Krajovi. Ovog leta u klub je stigao Ugo Vijeira, nekadašnji napadač Crvene zvezde. Posle odlaska iz Ljutice Bogdana Portugalac je lutao po Japanu, vratio se nakratko i u otadžbinu, a sada će se u smiraj karijere okušati u Rumuniji.

VELIKI HADŽI OPET SEO NA UŽARENU KLUPU

Vitorul iz Konstance je poslednji šampion Rumunije pre četvorogodišnje vladavine Kluža. Od ove sezone klub iz grada na obali Crnog mora se fuzionisao s gradskim rivalom Farulom. Na klupi je seo legendarni Goerge Hadži, jedan od najboljih rumunskih fudbalera svih vremena, inače i vlasnik kluba. On je nekoliko puta bio kormilar tima iz Konstance, a sada će opet sesti na užarenu klupu. Posle te istorijske krune pre četiri godine, tim iz Konstance je u padu, prošle dve sezone nije izboreno ni učešće u plej-ofu. Prvi cilj je makar plasman u prvih šest i borba za Evropu. Hadži je podmladio tim, Farul sa prosekom godina od 23,2 ima najmlađu ekipu u Rumuniji.

SEPSI NAPRAVIO TRANSFER LETA

Burno je prethodnih godina bila u Sepsiju. Tim iz Svetog Đorđa, grada u kome živi veliki broj Mađara, u vrhu je prethodnih sezona, redovan učesnik međunarodnih kupova. I dalje ne može do borbe za titulu, ali u budućnosti bi možda mogao da pomrsi račune najboljim timovima. Sepsi je ovog leta napravio transfer leta. Slovački napadač Pavol Safranko je za 700.000 evra pojačao šampiona Južne Afrike Mamelodi iz Pretorije. Ovaj iskusni napadač branio je boje i danskog Olborga, Dandi Junajteda, Dunajske Strede. Trener Leo Gorzavu je treću sezonu na klupi ovog tima. Osim našeg Petra Bojića koji je stigao iz Vojvodine, najveća pojačanja su Slovenac Rajko Rep iz austrijskog Hartberga, Vitali Damskan iz Torina, Kristi Barbut iz Univerzitatee Krajove, dok je Bugarin Cvetelin Čunčukov stigao iz sofijske Slavije.

RASULO U DINAMO SE NASTAVLJA, RAPID SE VRATIO U ELITU

(©Reuters)(©Reuters)

Dinamo iz Bukutreša je posle FSCB-a (naslednik ugašene Steaue) najtrofeniji klub u zemlji sa 18 titula, ali je u agoniji već punu deceniju. Prošle godine je pompezno najavljen projekat ulaganja jednog španskog investicionog fonda, ali se ubrzo pokazalo da su to bila Potemkinova sela. Trener Kozmin Kontra, nekadašnji selektor Runmunije, brzo je digao sidro, još krajem prošle godine, a kasnije su otišli i brojni strani fudbaleri, pre svega iz Španije.

KVOTA U MOZZARTU DA ĆE FARUL KONSTANCA DA OSVOJI TITULU U RUMUNIJI JE 15,0.

Prošle sezone nekako je tim iz Bukrešta uspeo da se spase ispadanja, ali ove mu se crno piše. I ovog leta je egzodus iz Bukurešta. Klub su napustili iskusni Slovak Adam Nemec, Hrvat Ante Puljić, Španac Raul Albentosa, Italijan Dijego Fabrini, Norvežanin Gudmund Kongšavn, Poljak Januš Gol, domaći igrači Vlad Ahim, Andrej Blejdea, Danijel Popa… Iskusni trener Julijan Mihaesku imaće težak posao da Dinamo izbori ostanak u rumunskoj eliti.

Italijan Fabrini potražuje čak 432.000 evra za dve godine igranje u Dinamu. Najavio je da će tužiti klub zbog neizmirenih obaveze. Velikan iz Bukurešta je u stečajnom postupku, pa je sudbina velikana pod znakom pitanja.

Bukurešt će ove sezone imati i treći klub u eliti, a to je povratnik Rapid koji ima tri titule šampiona i čak 13 pehara Kupa Rumunije.

BOTOŠANI I GAZ METAN IZ MEDIJAŠA – LEGIJE STRANACA

U rumunskoj eliti igra veliki broj stanaca, a rekorderi po broju internacionalaca su Botošani i Gaz Metan iz Medijaša koji na spisku imaju čak 16 stranaca. Šampion Kluž, Univerzitatea Krajova 1948, Akademika Klinčeni imaju po 13, Sepsi 12, UTA Arad 11. Najmanji broj stranaca imaju Dinamo iu Bukurešta i Dačija Mioveni, samo dva, dok FCSB ima trojicu.

Prema proceni portala Transfermarkt najvrednije fudbalere na tržištu ima FCSB – 31.150.000 evra, a slede šampion Kluž sa 29.500.000 i Univerzitatea Krajova sa 27.380.000.

BILANS PRELAZNOG ROKA U SVIH 16 EKIPA

KLUŽ

DOŠLI: Trener Marijus Šumudika (Rize), Ulrih Meleke (Botošanim, 250.000), Rahid Buhena (Sepsi), Honatan Rodrigez (Botošani), Danijel Graovac (Astra Đurđa), Gusuma Fofana (Gengan), Anas Tahiri (RKC Valvajk), Kristijan Figueiredo (Hermanštat), Aleksandru Paskanu (Ponferadina, jednogodišnja pozajmica).

OTIŠLI: Paulo Vinisijus (?), Mario Rondon (Radomjak), Sijam Ben Jusuf (?), Mišel Fereira (Kočaeli), Gatalin Kolofka (Sepsi), Vilijam Soares (?), Luis Aurelio (?), Gregož Sandomijerski (?).

FCSB

DOŠLI: Trener Dinu Todoran (Slatina), Zdenek Ondrašek (Plzenj), Andrej Kordea (Akademija Klinčeni, 50.000), Aleksandru Kretu (Maribor), Stipe Vučur (Halešer), Robert Jon (Voluntari), Aleksandru Pantea (Hermanštat).

OTIŠLI: Gabrijel Simon (Aris Limasol, jednogodišnja pozajmica, 100.000), Dragoš Nedelku (Fortuna Diseldorf, jednogodišnja pozajmica), Aleksandru Buzuik (Mioveni), Marijus Briseag (Volntari), Ante Vukušić (?), Aristidis Soiledis (?), Lusijan Filip (Akademika Klinčeni), Robert Jon (Voluntari).

UNIVERZITATEA KRAJOVA

DOŠLI: David Lazar (Astra Đurđu, 200.000), Valerijan Gamna (Astra Đurđu), Denis Rusu (Vitorul), Antoan Konte (Beitar Jerusalim).

OTIŠLI: Kristi Barbut (Sepsi), Stefon Acka (Kirjat Šmona, 80.000), Marijan Šerban (Kindija), Andrej Burlaku (?), Andrej Marinesku (?).

FARUL KONSTANCA

DOŠLI: Trener George Hadži, Mihal Ajoani (Kindija), Jefte Betankor (Volunari), Andrija Petre (UTA Arad), Romario Pires (Hemanštat), Florin Purese (Sepsi), Jonut Lari (Gaz Metan), Robert Gita (Unirea).

OTIŠLI: Valentin Kojakaru (Dnjipro, 100.000), Tiberiu Kapusa (Kindija), Marko Dulka (Kindija), Žo Santos (Al Rifa), Razvan Gradinaru (Gaz Metan), Hon Gazatanaga (Leonesa), David Babunski (Debrecin).

SEPSI

DOŠLI: Petar Bojić (Vojvodina), Rajko Rep (Hartberg), Vitali Damarskan (Torino), Kristi Barbut (Univerzitatea Krajova), Cvetelin Čunčukov (Slavija Sofija), Stefan Aškovski (Botošani), Katalin Golofka (Kluž), Ugo Sousa (Astra Đurđu).

OTIŠLI: Rahis Buhena (Kluž), Pavel Safranko (Mamelodi, 700.000), Florin Purese (Farul Konstanca), Brajan Novije (Ženes Eš), Admir Bajrović (PAE Čanija), Simone Raš (Vaduc), Hesus Fernandez (?), Lorant Kovač (Šikzereda), Aleksa Marković (?).

GAZ METAN MEDIJAŠ

DOŠLI: Oktavijan Valseanu (Domnesti), Mihail Dobresku (Akademika Klinčeni), Razvan Gradinaru (Farul Konstanca), Patrisio Matkardi (Hermanštat), Mataus (Akademika Viseu), Kristijan Irobiso (Verzim), Diogo Izata (Vilafrangense), Mihaj Liksandru (FCSB 2), Joan Filip (Univerzitatea Kluž).

OTIŠLI: Rikardo Valente (Tuzlaspor), Ondrej Bako (?), Jonut Lari (Farul Konstanca), Ze Manuel (Rio Ave), Razvan Pleska (kraj karijere).

BOTOŠANI

DOŠLI: Andrej Dragu (Vitorul Trgovište), Meki Ngombo (Belouizdad), Herve Kage (Esperanž), Peter Petkovski (Rabotnički), Ričrd Sila (Paris FC).

OTIŠLI: Honatan Rodrigez (Kluž), Stefan Aškovski (Sepsi), Marsel Holcman (Akademija Klinčeni), Ulrih Meleke (Kluž, 250.000), Janos Brinca (Poli Jaši).

DINAMO BUKUREŠT

DOŠLI: Konstantin Nika (?).

OTIŠLI: Danijel Popa (Kindija), Raul Albentosa (?), Januš Gol (Gornjik), Adam Nemec (?), Gudmund Kongšavn (?), Magaje Gaje (?), Andrej Blejdea (Univerzitatea Kluž).

UTA ARAD

DOŠLI: Idriz Bata (Tirana), Huan Pavblo Pasalja (Poli Jaši), Vinko Međimorec (Kabala), Rolandas Baravikas (Kukeši), Marko Vukčević (Podgorica), Desli Ubink (Podbeskidzje).

OTIŠLI: Simo Rumbulaku (Kindija), Adrijan Petre (Farul Konstanca), Andrej Peteleu (?), Nelut Rosu (Voluntari), Valentin Bučasijanu (Hermanštat), Siprija Rus (?).

VOLUNTARI

DOŠLI: Trener Liviu Kiobotariu, Vadim Rata (Kindija), Nelut Rosu (UTA Arad), Marijus Briseag (FCSB), Loran Fulop (Puškaš akademija), Danijel Paraščiv (Kluž).

OTIŠLI: Jefte Betankor (Farul Konstanca), Jonut Balaur (Mioveni), Klaudiu Boroneanu (Metaloglobus), Murad Satil (?), Martin Remakle (Botošani).

KINDIJA TARGOVIŠTE

DOŠLI: Trener Emil Sandoi, Paul Jakob (Farul Konstanca), Tiberiu Kapusa (Farul Konstanca), Marko Dulka (Farul Konstanca), Danijel Popa (Dinako Bukurešt), Simo Rumbulaku (UTA Arad).

OTIŠLI: Andrej Pitijan (Arđeš), Mihail Ajoni (Farul Konstanca), Vadim Rata (Voluntari), Denis Dumitrasku (Arđeš), Valmir Beriša (?), Blez Jameogo (?), Florin Mitrea (Univerzitatea Kluž).

RAPID BUKUREŠT

DOŠLI: Alekandru Albu (Konkordija, 50.000), Ljuban Crepulja (Astra Đurđu), Klaudiju Belu Jordače (Hermanštat), Nikolae Karnat (Kluž), Romario Mojse (Astra Đurđu), Žunior Morais (Gazijantep), Kristijan Sapunaru (Kajzeri), Dragoš Grigore (Ludogorec).

OTIŠLI: Amir Jorza (Resita), Marijan Dragičeanu (?), Ivica Žunić (?), Danijel Benzar (?), Jonut Vojsu (kraj karijere).

AKADEMIKA KLINČENI

DOŠLI: Florijan Vanco (Poli Jaši), Marcel Holzman (Botošani), Donatas Kazlauskas (Ljvov), Vilijan (Bento Gonsalves), Apostolos Velios (Askoli), Lusijan Filip (FCSB), Kristijna Gavra (Univerzitatea Kluž).

OTIŠLI: Andrej Kordea (FCSB, 50.000), Mihail Dobresku (Gaz Metan), Adrijan Popa (?), Raul Rusesku (?), Eugen Sepotaru (Petrolul).

ARĐEŠ

DOŠLI: Andrej Pitijan (Kindija), Denis Dumitrasku (Kindija), Žoao Migel (Marfa), Diogo Vijana (Feirense), Kristijan Tanase (Akadmika Klinčeni).

OTIŠLI: Sepas Malele (?), Robert Gresu (?), Pablo de Lukas (?), Luka Marić (?), Silvain Deslandes (?).

UNIVERZITATEA KRAJOVA 1948

Ugo Vijeira (©MN Press)Ugo Vijeira (©MN Press)

DOŠLI: Trener Adrijan Mutu, Ugo Vijeira (Saporo), Samjuel Asamoa (Sint Trojden), Dominik Kovačić (Lokomotiva Z), Marko Gajić (Voždovac), Mamadu Bagajoko (?), Pedro Mašado (Oliveirense).

OTIŠLI: Kostinel Gugu (Univerzitatea Kluž), Aleksandru Git (Univerzitatea Kluž), Denos Ispas (Univerzitatea Kluž), Kalin Kristea (?).

DAČIJA MIOVENI

DOŠLI: Aleksandru Buzuik (FCSB), Jonut Balaur (Voluntar), Adrija Skarlatače (Hermanštat), Kosmin Tukalius (Akademiija Hadži), Emanuel Dat (Resita).

OTIŠLI: Adrijan Mar (UTA Arad), Aleksandru Isfan (Arđeš), Laurentiu Marinesku (kraj karijere), Jonut Tanase (?), Sebastijan Ivan (Unirea).

RUMUNIJA 1 – 1. KOLO

Četvrtak

19.30: (3,90) Botošani (3,45) FCSB (1,97)

Petak

17.30: (1,65) Sepsi (3,70) Akademika Klinčeni (5,70)

20.30: (1,55) Kluž (3,80) Univerzitatea Krajova 1948 (7,00)

Subota

17.30: (2,25) Gaz Metan Medijaš (3,10) Dačija Mioveni (3,50)

20.30: (1,73) Univerzitatea Krajova (3,50) Arđeš (5,30)

Nedelja

17.30: (2,45) UTA Arad (3,00) Farul Konstanca (3,20)

20.30: (2,65) Rapid B. (2,95) Kindija (2,95)

Ponedeljak

19.30: (5,10) Dinamo B. (3,50) Voluntari (1,75)

***kvote su podložne promenama

ZAVRŠNA TABELA PLEJ-OFA ZA ŠAMPIONA

TABELA IZ PROŠLE SEZONE POSLE PRVOG DELA ŠAMPIONATA



tagovi

Rumunija 1RumunijaRumunska ligaFCSBDinamo BukureštCFR KlužKlužUniverzitatea KrajovaGeorge HadžiAdrijan Mutu

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara