Slavlje Stankovića i Pavkova u Novom Sadu (Foto:Starsport)
Slavlje Stankovića i Pavkova u Novom Sadu (Foto:Starsport)

Zvezdin problem sa zatvaranjem utakmica; Milan Pavkov #50

Vreme čitanja: 3min | pon. 21.02.22. | 09:47

Veliki jubilej gorostasnog napadača obeležio mučenje šampiona u Novom Sadu

Neće mirno spavati čelnici, stručni štab i navijači Crvene zvezde uoči 166. večitog derbija, utakmice koja može da definiše primarni cilj crveno-belih u ovoj sezoni. Kao da je neko pritisnuo dugme za reprizu i ponovo pustio dešavanja iz Kup duela sa niškim Radničkim. Crvena zvezda je dominirala i promašivala šanse. Ali uz jednu bitnu razliku.

Kada je El Fardu Ben pogodio mrežu Nikole Perića neko kao da je isključio takmičarski motiv tima Dejana Stankovića. Uljuljkani u samozadovoljstvo, uvereni da će na suvi kvalitet privesti meč kraju, crveno-beli su se na travi Karađrođa prosto ugasili. Čak su i pomerili linije tima ka golmanu Milanu Borjanu i ubrzo bili kažnjeni.

Izabrane vesti

Ogormne oscilacije u igri tokom meča nisu nikakva novost kada je reč o sastavu Dejana Stankovića. Crveno-beli, za razliku od prošle godine, teško „zatvaraju“ već viđene pobede. Kao protiv Proletera, kada se kao spasilac ukazao Milan Pavkov, srpski šampion je pogubio koordinate dominacije u jesenjem duelu protiv Radnika na Marakani. Kažnjen je stresnim remijem, koji je izazvao pravu buru u Ljutice Bogdana i za posledicu imao veliki bodovni deficit u odnosu na Partizan. Slična slika viđena je i prethodne sedmice na najvećem srpskom stadionu. Crveno-beli kao da nisu želeli ili nisu mogli da se nametnu protiv mladog tima Čukaričkog. Brđani su bili jako blizu izjednačenja, ali je Zvezda izvukla meč na suvi kvalitet i na kraju prekid Dragovića.

Bilo je u poslednjem prvenstvenom meču i obrisa nonšalancije, zatim i neiznuđenih grešaka veznog reda koji je prethodio izjednačujućem pogotku Proletera. Međutim, iz crne rupe oscilacija tim Dejana Stankovića je iskočio ulaskom Milana Pavkova na teren.

Pokazao je gorostasni špic iz Begeča da je trenutno najjači ofanzivni adut crveno-belih, posebno što najkreativniji tandem Aleksandar Katai-Mirko Ivanić i dalje traži jesenju formu. Nije ni Ohi odigrao na visokom nivou, promašivši tri dobre šanse... Sve je to, kao mnogo puta tokom staža na Marakani, zamaskirao Milan Pavkov.

Pre pobedonosnog pogotka junak velikih evropskih mečeva imao je još dva šuta u okvir gola, koje je Nikola Perić uspeo da odbrani. Posle centaršuta Milana Rodića i skoka Pavkova – spasa mu nije bilo. Za napadača crveno-belih bio je to poseban trenutak. Na travi Karađorđa, na kojoj uvek blista, Milan Pavkov je stigao do 50. pogotka u crveno-belom dresu (odigrao 126 mečeva).

Zanimljivo je da je Milan Pavkov, računajući i finiš jeseni, na četiri poslednja prvenstvena meča postigao isti broj golova. I stavio Dejana Stankovića u veliko iskušenje. Gledajući poslednji utisak i sve što je uradio u poslednje vreme, snažni napadač je zaslužio da počne večiti derbi. Samo što bi njegovo pojavljivanje u startnoj postavi doprinelo velikim promenama u sistemu i formaciji Crvene zvezde. I možda olakšalo posao Partizanu u veznom redu.

Ali to je slatka muka o kojoj će morati da razmišlja Dejan Stanković. Ima Zvezdin trener i drugih problema, mnogo većih. Crvena zvezda i dalje deluje nekako teško i umorno. Još se čeka svežina koja treba da za posledicu ima bolje igre.

Nema mnogo vremena.


tagovi

Milan PavkovDejan Stanković

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara