©Star Sport
©Star Sport

Zvezdina bomba u Marinovim rukama: Bukari je to supersonično krilo!

Vreme čitanja: 3min | ned. 05.06.22. | 12:32

Crveno-beli blizu dogovora sa igračem Genta koji je prošlu sezonu proveo na pozajmici u Nantu

Crvena zvezda je na dobrom putu da završi jedan od prioritetnih poslova uoči prozivke Dejana Stankovića koja je zakazana za 11. jun na stadionu Rajko Mitić, a to je angažovanje kvalitetnog pojačanja na poziciji desnog krila. Kako saznaje Mozzart Sport, srpski šampion je u pregovorima sa brzonogim vezistom iz Gane, Osmanom Bukarijem (23), koji je označen kao prvi pik najtrofejnijeg srpskog kluba.

U pitanju je igrač Genta, koji je prošlu sezonu bio na pozajmici u francuskom Nantu, a čiji profil idealno odgovara zahtevima šefa struke Dejana Stankovića. Bukari bi doneo neophodnu brzinu Zvezdinoj navali, najbolje se snalazi u tranzicionoj igri, direktno napada gol i protivničku odbranu, a veruje se da bi mogao da bude dragocen u evropskim kvalifikacijama, odnosno napadu na željeni plasman u Ligu šampiona.

Izabrane vesti

Ključnu ulogu u ovom poslu igra novopečeni šef skauting službe Marko Marin, koji je pokreno svoje kontakte u evropskom fudbalu i uveliko radi na rešavanju "gorućih" pitanja u Stankovićevoj ekipi.

Sa Bukarijem je bila u prilici da se upozna i Zvezdina publika, s obzirom da je u sezoni 2020/2021. igrao protiv crveno-belih u Ligi Evrope. Gent je tada bio u baš lošem trenutku, oba puta je poražen od Crvene zvezde i tu grupnu fazu okončao bez osvojenog boda, ali je Bukari bio više nego zapažen na Marakani. Najviše problema sa njim imao je Marko Gobeljić, koji je na tom meču prinudno igrao na pozajmici levog beka. Takođe, Milan Borjan je vezisti iz Gane odbranio i zicer na tom meču.

Brzo krilo iz Gane, prošle sezone je ostvarilo 26 nastupa u svim takmičenjima za Nant i postiglo dva gola, uz četiri asistencije. Nije baš bio standardan, 11 puta je startovao, ali je redovno ulazio sa klupe, što nije mala stvar u ekipi koja je završila na devetom mestu Lige 1.

Bukari je karijeru počeo u Akra Lajonsima, a u Evropu je stigao sa 20 godina i potpisao za Trenčin. U Slovačkoj je pokazao ogroman potencijal, odigrao je 66 utakmica, postigao 16 golova i ostvario 25 asistencija, posle čega se pojavio Gent i u septembru 2020. godine ga doveo za obeštećenje od 1.000.000 evra. Ušao je u poslednju godinu ugovora, što bi trebalo znatno da olakša posao crveno-belima, ali Belgijancima sleduje određeno obeštećenje.

ZVEZDI PONUĐEN I NESTAŠNI LAMKEL ZE, BUKARI NE ISKLJUČUJE ČAVRIĆA

Dolazak Osmana Bukarija na znači i da će Crvena zvezda odustati od Aleksandra Čavrića, već naprotiv. Želja sportskog sektora crveno-belih jeste da se napravi široka rotacija koja će doneti dosta opcija Dejanu Stankoviću prilikom sastavljanja ekipe i prilagovađanja na protivničke sisteme igre. Pored toga, bivši mladi reprezentativac Srbije po potrebi može da zaigra i na mestu drugog špica, tako da bi mogao da pronađe svoju ulogu u ovom timu.

Kako saznaje Mozzart Sport, crveno-belima je u potrazi za brzim i kvalitetnim krilima ponuđen i nestašni Kamerunac Didije Lamkel Ze. Njegovi kvaliteti nisu sporni, drugi deo prošle sezone je igrao za Mec kao pozajmljen igrač Antverpena i zabeležio devet nastupa, uz tri postignuta gola, ali se radi o igraču koji je poznat po nestašlucima. Primera radi, u januaru prošle godine, kada mu belgijski klub nije dozvolio da pređe u grčki Panatinaikos, u klupske prostorije je krenuo u dresu omraženog Andrlehta.

Obezbeđenje na stadionu mu nije dozvolilo da uđe, što je pokušao da učini nasilnim putem. Potom je na društvenim mrežama poručio da je bio spreman da ode korak dalje i sutradan dođe u dresu velikog rivala Beršota, ali se na kraju izvinjavao navijačima Antverpena.


tagovi

Osman BukariFK Crvena zvezdaMarko MarinDidije Lamkel ZeAleksandar ČavrićLetnji prelazni rok 2022

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara