Slavlje Zvezdinih omladinaca (foto:kupprijateljstva.com)
Slavlje Zvezdinih omladinaca (foto:kupprijateljstva.com)

Zvezdina deca monstruoznom partijom najavila balkanski klasik: Rekorder Kahvić i Knežević uplašili Dinamo

Vreme čitanja: 2min | sub. 05.06.21. | 13:32

Crveno-beli deklasirali Železničar u polufinalu Kupa Prijateljstva – 7:0

A za kraj Kupa Prijateljstva na Zlatiboru čeka nas veliki, balkanski klasik. Dinamo je uz manje probleme slavio protiv subotičkog Spartaka, dok je juniorski tim Crvene zvezde monstruoznom partijom protiv Železničara iz Sarajeva bacio rukavicu u lice Modrima i najavio spektaklurno, sutrašnje finale – 7:0.

Tim Marka Neđića, koji je na Zlatibor stigao sa titulom prvaka Srbije, delovao je i danas, kao u svim mečevima do sada na Kupu Prijateljstva. Nedodirljivo! Crvena zvezda se u finale plasirala vrlo dominantnim partijama, bez primljenog i uz 17 datih golova. Crveno-beli su se u današnjem polufinalu, na terenima sportskog centra Palisad, prosto poigrala sa ekipom iz Sarajeva, koja im je parirala u preliminarnoj fazi takmičenja. Tada je Crvena zvezda Željin otpor skršila u drugom poluvremenu, dok je danas srpskom predstavniku bilo potrebno šest minuta da stvari postavi na svoje mesto.

Izabrane vesti

Ponovo je dominirao napadač Crvene zvezde Aleksandar Kahvić, apsolutni rekorder kada je reč o najboljim strelcima Kupa Prijateljstva u istoriji. Momak iz Teslića, rođen 2004. godine, postigao je protiv Železničara dva gola i stigao do kote od osam pogodaka. Niko ranije nije imao ni izbliza takav učinak.

Pored Kahvića, sjajnu rolu pružio je kapiten Crvene zvezde Nikola Knežević koji je je kao i snažni napadač isporučio duplu porciju u mrežu Sarajlija, a stigao je da upiše i asistenciju Stojanoviću.

Kroz pravu golgotu su morali da prođu igrači sa Grbavice. Kao što smo napisali Zvezda je posle šest minuta igre vodila sa 2:0, a do kraja prvog poluvremena postigla je još tri gola. Mogla je i više, jer tim iz Sarajeva nije imao rešenje za napade crveno-belih po bokovima i sjajne centaršuteve bekova, Vukašina Krstića i Viktora Radojevića.

Kada je Crvena zvezda osigurala plasman u finale Marko Neđić je počeo da menja. Pre kraja prvog poluvremena iz igre su izašli Kahvić i Knežević kako bi sačuvali svežinu za sutrašnje finale. Mogao je Železničar, ako ništa drugo, da postane prvi tim koji je zatresao mrežu crveno-belih na ovom turniru. Istakao se Zvezdin golman Marinković.

Pao je tempo u nastavku. Zvezdin trener Marko Neđić je promešao karte, lepo pogodak postigao je rezervista Bošković školskim udarcem levonom nogom sa 16 metara. Konačan rezultat postigao je Brajić.

Finalna utakmica između Crvene zvezde i Dinama igra se sutra u 13.15.


tagovi

Marko NeđićKup prijateljstvaFK Crvena zvezda

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara