©MN Press
©MN Press

Zvezdina deca talasaju Srbiju: Lučić opcija da zameni Mitrovića na Čairu, Nikolić na radaru Čarapana

Vreme čitanja: 2min | čet. 21.07.22. | 09:45

Perspektivni fudbaleri crveno-belih u potrazi za dragocenim minutima

Uprkos gustom kalendaru usled borbi na tri fronta, činjenica da Dejan Stankovič na pojedinim pozicijama ima i tri ili više rešenja navela je rukovodstvo Crvene zvezde na razmišljanje o rasterećenju igračkog kadra, a kao idealna opcija nametnule su se pozajmice.

Ubedljivo najveća konkurencija je za ulogu levog krila s obzirom na to da čak pet fudbalera pretenduje na mesto u ofanzivi uz levu aut liniju. Nedavni dolazak Stefana Mitrovića učinio je već postojuću gužvu većom, a trenutno kao najrealnije rešenje izgleda odlazak Vladimira Lučića na pozajmicu.

Izabrane vesti

Iako je mladi ofanzivac pokazao tokom kontrolnih duela, ali i u prva dva kola Mozzart Bet Superlige, da zaslužuje da bude među opcijama za zamenu neprikosnovenog Aleksandra Kataija, činjenica da bi značajno više minuta i iskustva mogao da stekne na kaljenju približila ga je novoj privremenoj selidbi iz Ljutice Bogdana, a prema saznanjima Mozzart Sporta najizglednija opcija je prelazak u Radnički iz Niša gde bi zauzeo mesto upražnjeno odlaskom Stefana Mitrovića. Podsetimo, uz Kataija, Mitrovića i Lučića za minute na istoj poziciji konkurišu i Ibrahim Mustafa i Nemanja Motika.

Istovremeno, na crveno-beloj strani Topčiderskog brda aktuelno je i pitanje narednog koraka Veljka Nikolića koji je nakon sezone u kojoj je u ulozi bonusa imao značajan prostor potpuno pao u drugi plan kod Dejana Stankovića.

Perspektivni centralni vezista trenutno je u nezavidnoj situaciji, daleko od konkretne šanse, a da ga šef stručnog štaba crveno-belih ne vidi u glavnim projekcijama potvrđuje podatak da u prva dva kola nije dobio ni minut. Imajući u vidu aktuelnu Nikolićevu poziciju pozajmica se nameće kao idealno rešenje, međutim realizacija takvog plana zavisi od spremnosti 23-godišnjeg fudbalskog arhitekte da promeni sredinu i ponovo počne sa dokazivanjem. Prihvatanje odlaska u ekipu gde bi dobio neophodne minute i kontinuitet predstavljalo bi savršeno rešenje u trenutnoj situaciji i za igrača i za klub, a ukoliko Nikolić bude saglasan sa zamislima rukovodstva nova destinacija mogao bi da bude Kruševac, odnosno pozajmica Napretku.

Iako je primarna želja i Lučića i Nikolića da se nametnu u sadašnjoj sredini, izvesno je da bi im kompromis doneo znatno više minuta na superligaškoj sceni i dragoceni prostor za napredak, a rasplet bi mogao da bude poznat već u narednim danima.



tagovi

Vladimir LučićVeljko Nikolić

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara