©Starsport
©Starsport

Mitrovićev dolazak napravio gužvu na krilu i među bonusima, Lučić i Motika na ledu

Vreme čitanja: 2min | uto. 19.07.22. | 09:41

Novajlija iz Radničkog peti ofanzivac koji deluje po levom boku i šesti kandidat za obavezno mesto u timu rezervisano za mladog igrača

Dolaskom Stefana Mitrovića u Crvenu zvezdu konkurencija u redovima šampiona Srbije dodatno je zaoštrena po dva osnova s obzirom na to da će hitro krilo pristiglo sa Čaira predstavljati još jednu u nizu opcija u ofanzivi po levom boku, ali i kandidata za mesto bonusa.

Angažman igrača koji je afirmaciju u seniorskom fudbalu doživeo noseći dres Radničkog iz Niša za crveno-bele jednako je ulog u aktuelni igrački kadar i budućnost s obzirom na potencijal koji je pokazao, međutim njegov dolazak otvorio je već aktuelno pitanje oštre konkurencije i nagovestio neizbežne korake. Pozicija levog krila u prethodnom periodu bila je rezervisana za Aleksandra Kataija, dok su se za minute u periodu kada je Stanković odmarao lidera crveno-belih ili se odlučivao na određene taktičke izmene borili Vladimir Lučić, Ibrahim Mustafa i Nemanja Motika, a već sa tri alternativne opcije šampion Srbije izvesno je bio pred neminovnim rezovima. Izbor bočnog ofanzivca sa Mitrovićevim dolaskom postao je još kompleksniji, te je izvesno da će u narednim danima stručni štab crveno-belih biti prinuđen da se odrekne nekog od pomenutih igrača, a kako je uz novopridošlog 19-godišnjaka želja Dejana Stankovića bilo zadržavanje Ibrahima Mustafe, izvesno je da će se na tankom ledu naći Vladimir Lučić i Nemanja Motika.

Izabrane vesti

Sa jedne strane, Lučić je uspeo da se izbori za simboličnu minutažu u završnicama prva dva duela Mozzart Bet Superliga, dok je Motika sa druge predstavljao jednu od skupljih investicija crveno-belih u prethodnom periodu, ali uprkos tome ne može se reći da je dobio konkretnu priliku da opravda uloženi novac. Pomenuti dvojac, dolaskom Mitrovića pao je u senku i kada su u pitanju konkurenti za ulogu bonusa s obzirom na to da je u aktuelnim okolnostima doskorašnji član Radničkog u znatno boljoj poziciji.

Uz neprikosnovenog Eraovića, kao i pomenutu trojicu krilnih ofanzivaca, kandidati za mesto obaveznog mladog igrača u postavi su Stefan Leković i Nikola Stanković, pa bi crveno-beli i sa prodajom štopera rođenog 2001. godine ostali sa pet bonusa što je bez dileme previše igrača i jasno je da bi u takvim okolnostima minutaža bila neravnomerno raspoređena. Iz tog ugla (a pošto je izvesno da su Mitrović, Stanković i Leković sigurni), gomilanje mladih igrača dodatni je povoda da crveno-beli razmisle o privremenom odricanju od Lučića ili Motike.

Eventualni suvišni igrač u tom slučaju nastavio bi stopama Andreja Đurića, Petra Stanića i Andrije Radulovića koji su u potrazi za minutima otišli na pozajmice, te je štoper zadužio dres Domžala, centralni vezista je privremeni dom našao u Spartaku iz Subotice, dok je mladi Kotoranin postao deo novog člana elite - Mladosti iz Novog Sada.



tagovi

FK Crvena zvezdaStefan MitrovićVladimir LučićNemanja MotikaIbrahim Mustafa

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara