©Starsport
©Starsport

Zvezdini Holanđani potencijalni saigrači: Ebisilio na probi, Rišairo na listi želja

Vreme čitanja: 2min | pet. 22.07.22. | 13:13

Ofanzivci deo planova Emena

Odluka Crvene zvezde da ne registruje Rišaira Živkovića predstavljala je jasan znak da holandski ofanzivac srpskih korena nije deo planova rukovodstva i stručnog štaba šampiona Srbije. Otpisani Živković nije uspeo da se nametne i opravda očekivanja, te je izvesno da će u narednom periodu napustiti Ljutice Bogdana.

Kao što je Mozzart Sport već pisao, uprkos ponudi poljske Legije, želja Holanđanina je da karijeru nastavi u domovini, a prema navodima medija iz zemlje lala interesovanje za igrača crveno-belih pokazao je Emen.

Izabrane vesti

Prvu želju holandskog kluba kada su u pitanju pojačanja predstavljao je Bas Dost, ali je iskusni centarfor iz Klub Briža prešao u Utreht, te je sportski sektor Emena bio primoran da se upusti u potragu za alternativom. Adut kluba iz Eredivizije je želja igrača da se vrati u domovinu, a takođe bitan faktor je činjenica da se na čelu stručnog štaba nalazi Dik Lukien koji je Živkovića trenirao i u Groningenu u kojem je napadač i stekao afirmaciju i izborio se za poziv Ajaksa.

Konkurenti za mesto u napadu Živkoviću bi bili Ole Romeni i Gonzalo Sančez, dok se Mart Lieder još oporavlja od povrede. Zanimljivo je da sa klubom sa severoistoka Holandije već neko vreme trenira još jedan bivši igrač Ajaksa i Crvene zvezde Lorenco Ebisilio čiji status još nije definisan.

U vezu sa Emenom dovode se i Henk Verman iz Utrehta kao i Mihael de Leu, član Groningena, ali prema tvrdnjama holandskih medija sa pomenutim igračima nisu pokrenuti pregovori.

Podsetimo, prema saznanjima Mozzart Sporta u Ljutice Bogdana je za Holanđanina stigla pouda iz Poljske naosnovu koje bi narednih godinu dana mogao da provede u Legiji, koja je ponudila da umesto obeštećenja pokrije punu platu. Ona po sezoni iznosi 420.000 evra, uz 2.000 evra bonusa za gol, a 1.000 za asistenciju. U redovima šampiona Srbije bili su zadovoljni ponudom, ali je Živković izrazio želju da se vrati u Holandiju.


tagovi

Rišairo ŽivkovićLorenco EbisilioEmen

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara