Zvezdino skreniranje superligaškog kadra: Tufegdžić, Birmančević...

Vreme čitanja: 2min | pet. 18.12.20. | 10:08

Deluje da će jedan doći

Ćute o planovima u Crvenoj zvezdi, čekaju da se završi današnji meč protiv Rada. Svesni su da neće imati velike finansijske mogućnosti u narednom prelaznom roku, ali poslednjih dana užurbano rade na skeniranju zanimljivih igrača iz superligaških klubova. Crveno-beli imaju popunjeni roster, ali sve izvesniji odlazak Srđana Spiridonovića i mogući transfer El Fardu Bena, u gro plan su izbacili momke koji su ofanzivnim karakteristikama skrenuli pažnju javnosti.

Konkretnih poteza još nema, ali na listi potencijalnih pojačanja izdvojila su se dva imena, koja su odavno u tefteru odgovornih iz Ljutice Bogdana. Deluje da bi Crvena zvezda, u slučaju pojedinih izlaznih transfera, mogla da bira između krila Čukaričkog Veljka Birmančevića i jednog od najproduktivnijih igrača Superlige Lazara Tufegdžića.

Izabrane vesti

Crveno-belima treba brzina na krilu, a Veljko Birmančević odavno figurira kao potencijalni novajlija. Čak sportski sektor crveno-belih, počev od članova stručnog štaba do sportskog direktora, veruje da bi bivši omladinac crveno-belih bio ozbiljno pojačanje. I da bi se lako uklopio u zamisli Dejana Stankovića, ali... U slučaju Veljka Birmančevića postoji veliko ali. Reč je o bivšem pitomcu Partizana, koji je imao nekoliko nastupa za seniorski tim Zvezdinog večitog rivala. Taj podatak mogao bi da ga ukoči na putu ka Marakani, bez obzira što i Birmančevićevo okruženje smatra da bi bivši mladi reprezentativac Srbije imao najbolje uslove za razvoj u Zvezdinom dresu. I da mu je potreban taj korak kako bi se razvio u krilo evropskog kalibra.

Ove sezone Veljko Birmančević je postigao osam golova i upisao pet asistencija. Važi za jednog od najboljih driblera u domaćem fudbalu, tokom leta veliku želju da ga dovede imao je i šampion Mađarske Ferencvaroš.

Sa druge strane Lazar Tufegdžić je briljirao ove jeseni u dresu subotičkog Spartaka. Članovi stručnog štaba Dejana Stankovića takođe imaju vrlo lepo mišljenje o bivšem omladincu kluba, koji je zaobilaznim putem došao do prilike da se u Ljutice Bogdana razmišlja o njemu

Reč je o momku koji je tresao mreže Crvene zvezde i Partizana, stigao do brojke od devet prvenstvenih golova i osam asistencija. Ima drugačije karakteristike nego Birmančević, u redovima Plavih Golubova koristili su ga kao polušpica, igrača koji je delovao iza Nemanje Nikolića.


tagovi

Lazar TufegdžićVeljko Birmančević

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara