Seku Sanogo (©Starsport)
Seku Sanogo (©Starsport)

Zvezdinom Sanogu leže 4.370.000 evra na račun

Vreme čitanja: 2min | čet. 03.02.22. | 17:36

Al Itihad ima rok od 45 dana da reguliše obaveze prema bivšem igraču

Iako Seku Sanogo već godinu dana nije pod ugovorom sa Al Itihadom, priča bi tek u idućih mesec i po dana moglo da dobije epilog. FIFA je priterala tim iz Džede uz zid i dala je Al Itihadu rok od 45 dana da defanzivnom vezisti iz Obale Slonovače uplati zaostale zarade na račun, u suprotnom – iduća tri prelazna roka neće moći da registruje igrače.

Seku Sanogo će najkasnije do sredine marta meseca postati teži za 4.370.000 evra, koliko je Al Itihad u obavezi da ga obešteti. Fudbaleru Crvene zvezde toliko sleduje na osnovu zaostalih plata, odnosno kompenzacije za prekid ugovora i dobijanja Al Itihada na arbitraži.

Izabrane vesti

Stigao je Sanogo isprva na jednogodišnju pozajmicu u Crvenu zvezdu, a pošto se “primio” u novoj sredini i ostvario bitan uticaj na igru crveno-belih, odlučio je da iskoristi manjkavosti u poslovanju velikana iz Saudijske Arabije. Kada je postao slobodan igrač – zvanično je sa Al Itihadom raskrstio u januaru 2021. godine – potpisao je dvogodišnji ugovor sa crveno-belima, ali se repovi iz saradnje sa timom sa Bliskog istoka vuku i dan-danas.

Al Itihad nije redovno plaćao Sekua Sanoga – a fudbaler iz Obale Slonovače nije jedini koji je minulih godina imao problem da naplati ono što mu sleduje po stavkama iz ugovora – što je ostavilo prostor stamenom defanzivnom vezisti, koji je pokazao da može da ogovori zadacima i na štoperskoj poziciji sa trojicom pozadi, da dobije raskid na štetu kluba. A, zatim i do poslednjeg centa da naplati dugovanja i neregularnosti.

Klub iz Džede je Sanoga doveo iz Jang Bojsa u transferu vrednom 7.000.000 evra, a nije bila problematična samo dinamika isplate zarade fudbaleru, nego i dinamika isplate obeštećenja švajcarskom klubu. Sporili su se Jang Bojs i Al Itihad, i spor je dobio tim iz Berna. Dva kluba imala su dogovor o isplati igrača na tri rate, Al Itihad kasnio je sa uplatom druge i treće… FIFA je bila primorana da reaguje i zaostale uplate su regulisane.

Sada je na red došao i sam igrač. Zavlačenje Sekua Sanoga nije se isplatilo Al Itihadu. Kad-tad obaveze prispeju na naplatu.



tagovi

Seku SanogoFK Crvena zvezdaAl Itihad

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara