Šarunas Jasikevičijus i Dejan Radonjić (Foto: MN Press)
Šarunas Jasikevičijus i Dejan Radonjić (Foto: MN Press)

Radonjić: Imali smo iznenađenje u rukama, nadamo se da će nam Vajt i Dobrić ubrzo pomoći

Vreme čitanja: 5min | uto. 14.12.21. | 21:51

"Bilo nam je veliko zadovoljstvo što je došao da nas bodri. Kao i uvek kada je dolazio, pokazivao je emociju i bio uz nas onako kako on to ume", rekao je trener Crvene zvezde povodom dolaska Novaka Đokovića na utakmicu

Košarkaši Crvene zvezde su pružili žestok otpor u 15. kolu Evrolige, dobro uzdrmali lidera takmičenja, pa čak u finišu imali priliku i da ga slome, ali nisu uspeli da dođu do velikog trijumfa. Barselona je vezala sedmu evropsku pobedu, meč rešila trojkom Kajla Kuriča na pola minuta do kraja (76:69). Dejan Radonjić je svestan da su njegovi puleni bili na pragu iznenađenja.

Izabrane vesti

"Čestitke Barseloni na pobedi. Loše smo počeli meč na oba kraja, pravili brojne greške... Donosili loše odluke u odbrani i napadu. Nakon toga je bilo bolje, a onda su oni u trećem kvartalu igrali jako dobro. Na kraju smo imali priliku da pobedimo, napravimo iznenađenje, ali smo promašili nekoliko šuteva za tri poena, a oni ih pogodili. Promašili smo i nekoliko penala, dok su oni bili precizni. Na kraju su pobedili", rekao je Dejan Radonjić na konferenciji za medije.

Crveno-beli su se ponovo mučili u šutu za tri poena (3/20 - 15 odsto), ali i sa linije penala (18/27 - 66,7 odsto).

"Analizirajući te podatke, normalno da treba reći da bi sa boljim procentima imali mnogo veće šanse da savladamo veliku ekipu kao što je Barselona. Bilo je tu i drugih grešaka. Bilo je i puno dobrih stvari, borili smo se, nismo se predavali. Oni su imali i kontrolu utakmice, a mi smo to izdržali i došli u poziciju da igramo završnicu u kojoj smo imali šansu da napravimo iznenađenje. Međutim, oni su u tim trenucima pogađali, bilo je i grešaka i bonus penala koje smo mogli da izbegnemo, koje su oni iskoristili. Moglo je da bude i drugačije. Mogli smo da šutnemo trojku i dok je bila manja razlika. Šta je tu je, Barselona je pobedila".

Eron Vajt ponovo nije mogao da pomogne ekipi, dok se Ognjen Dobrić našao u timu, ali je čitav meč presedeo na klupi. Podsetimo, Amerikanac se nedavno oporavio od preloma podlaktične kosti i upisao minute u pobedi nad Zenitom, ali je propustio i treći meč od tada. Sa druge strane Dobrić je dobio temperaturu posle utakmice sa Olimpijakosom, pa je posle susreta sa Krkom propustio i duel sa španskim šampionom.

"Nije Dobrić uopšte povređen. Bio je bolestan. Vajt je počeo sa trenažnim procesom kako je planirano, ali ne želimo da ulazimo u rizik. Iz dana u dan ćemo prosuđivati šta bi moglo da se radi u nastavku i treba ga očekivati vrlo brzo na parketu. To je opet kompleksna priča s obzirom na dugu pauzu i težinu povrede koju je imao. Nadamo se da će i on i Dobrić biti uskoro na parketu", rekao je trener crveno-belih.

Ističe Radonjić i da je Zvezda uprkos svim problemima pokazala karakter ove sezone.

"Napori su ogromni u Evroligi. Igranje u ovakvom ritmu je nešto što iziskuje velike potrebe da prevazilazimo sve to dobrim karakterom koji smo pokazali da imamo. Čeka nas težak meč, Bajern je pokazao da ima razloga da se nada visokom plasmanu. Prvo da se regenerišemo koliko možemo i spremimo na pravi način, uz nadu da će još neki od igrača moći da nam pomogne".

Utakmici je prisustvao i Novak Đoković, koji je izazvao ovacije punih tribina dvorane Aleksandar Nikolić. Atmosfera je bila sjajna od prvog do poslednjeg minuta i velika je šteta što sve nije ulepšano pobedom.

"Bilo nam je veliko zadovoljstvo što je došao da nas bodri. Kao i uvek kada je dolazio, pokazivao je emociju i bio uz nas onako kako on to ume. Atmosfera je bila sjajna večeras. Šteta što nismo napravili još jedan korak da dođemo do tog iznenađenja, što bi u ovakvoj atmosferi bilo fantastično", rekao je Radonjić.

Trener Barselone Šarunas Jasikevičijus je istakao da je njegovoj ekipi velike probleme pravio Ognjen Kuzmić (4p, 14sk).

"Čestitke mojim igračima, ali i navijačima. Znali smo da ćemo ovde imati težak posao. Činilo mi se da smo gubili borbu u fizičkoj igri tokom prvog poluvremena, Kuzmić nam je naneo mnogo štete, postizali su puno lakih poena. Devet poena posle skokova i pet u tranziciji, što je u utakmici na mali broj poena mnogo. Popravili smo se. Na kraju je ovo bila jedna od onih utakmica iz kojih nekako moraš da se izvučeš. S obzirom kakav nam je raspored, moramo odmah na avion i okrećemo se narednoj utakmici", izjavio je Litvanac.

Dodao je i da ovo nije plafon njegove ekipe i da o tome ni ne razmišlja zbog nezavidne kadrovske situacije, s obzirom da već neko vreme ne može da računa na Nika Kalatesa, Korija Higinsa i Aleksa Abrinesa.

"Nije ovo naš maksimum. Morate da pogledate naš raspored najpre. Nismo u poziciji da pričamo o najkvalitetnijoj mogućoj košarci, pogledajte nam roster i situaciju u kojoj se nalazimo. Svaka pobeda je zlatna za nas u ovom trenutku, trudimo se da preživimo ovaj nezgodan period, da ne pričamo o napretku i maksimumu ekipe. Kada dođete u Beograd bez nekoliko ključnih igrača, uzmete bodove, proslavite i idete kući".

Kajl Kurič i Novak Đoković (Foto: MN Press)Kajl Kurič i Novak Đoković (Foto: MN Press)

Čuo je i da su njegovi igrači iskoristili priliku da se slikaju sa Novakom Đokovićem.

"Kad su se slikali sa njim? Kazniću ih", našalio se Jasikevičijus i nastavio: "Veliki sam Noletov fan, toliko da sam prisustvovao njegovoj prvoj pobedi na Vimbldonu. On je u to vreme sarađivao sa dvojicom agenata iz Tel Aviva sa kojima sam bio blizak. Odveli su me na teren 18 i rekli mi: "Ovaj momak je najbolji junior na svetu i biće jako dobar". Nije ispao dobar, već mnogo, mnogo više od toga. Lepo je za igrače, svi smo veliki fanovi. Bitno je da su se slikali posle utakmice, bio bi problem da su pre, tako da ipak neće biti kazne", rekao je Jasikevičijus.


tagovi

Novak ĐokovićEron VajtOgnjen DobrićKK Crvena zvezdaDejan RadonjićKK BarselonaŠarunas Jasikevičijus

Obaveštavaj me

KK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara