Nikola Kalinić (©Shutterstock)
Nikola Kalinić (©Shutterstock)

ACB plej-of: Evroligaški sudar Baskonije i Valensije u četvrtfinalu, Barsa na Huventud

Vreme čitanja: 2min | ned. 23.05.21. | 21:56

Real Madrid kreće od Gran Kanarije

Skoro sve bilo je poznato pre poslednjeg kola regularnog dela ACB lige, čekao se samo poslednji putnik za ukrcavanje u plej-of. Do vozne karte i duela sa Real Madridom dočepala se Gran Kanarija, koja je u finišu prvenstva ubacila u petu brzinu, vezala tri pobede, a ključna za ulazak među osam bila je današnja u Andaluziji.

Gran Kanarija je šuterskom rapsodijom Džona Šurne i Ej Džej Slotera okrenula Real Betis u četvrtom kvartalu i slavila 74:69. U odlučujućoj deonici Gran Kanarija je napravila plus od deset poena, anulirala zaostatak produžila sezonu. Džon Šurna je sasuo Betisu 27 poena, a pratio ga je Sloter sa 16 poena.

Izabrane vesti

Plej-of ACB lige startovaće 31. maja, a četvrtfinalne parove čine: Real madrid - Gran Kanarija, Valensija - Baskonija, Barselona - Huventud i Tenerife - San Pablo Burgos. U četvrtfinalu, kao i u polufinali i finalu igra se na dve pobede (1-1-1), a prednost domaćeg terena u četvrtfinalu imaju Real Madrid, Barselona, Tenerife i Valensija.

Duel Slepih miševa i Baskonije, branioca titule, privući će najveću pažnju. Jedan od favorita biće posečen već na startu plej-ofa, u kojem se Barseloni, prošlogodišnjem finalisti otvorio put do finala. Blaugrana će se ukoliko eliminiše Huventud ukrstiti sa pobednikom para Tenerife - San Pablo Burgos. Katalonci su kao drugoplasirani upali u čistiji deo kostura, nemaju nijednog evroligaša na putu do finala.

Polufinalna serija startovaće 6. juna, dok je prvi meč finala zakazan za 13. jun.



tagovi

ACB ligaKK Real MadridKK BarselonaKK ValensijaBaskonijaHuventudKK Gran KanarijaKK TenerifeSan Pablo Burgos

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara