Ekipa Albe (© Star sport)
Ekipa Albe (© Star sport)

Alba na dnu Evrolige, a očekuje A licencu: Bićemo iznenađeni ako je ne dobijemo, živimo od prodaje karata

Vreme čitanja: 3min | sub. 13.04.24. | 13:37

Sportski direktor Albe Himar Ojeda pričao o modelu funkcionisanja kluba iz Berlina

Od sezone 2019/20, Alba iz Berlina je stalni član Evrolige. Međutim, predstavnik Nemačke nikada nije zaigrao plej-of fazu elitnog takmičenja, a ovu sezonu su završili na samom dnu sa učinkom 5-29 što je nateralo mnoge ljubitelje košarke da se zapitaju... Da li Alba zaista zaslužuje da bude u elitnom društvu? U Albi su uvereni da im je mesto zapravo zagarantovano zbog svega što su uradili.

Odavno je postalo jasno da Alba nije u stanju da dovede igrače kalibra koji će doneti uspeh na parketu. Ne pariraju ni finansijski većini klubova što pokazuju i rezultati s obzirom da su ovu sezonu okončali sa 11 uzastopnih poraza.

Izabrane vesti

"Nikada nećemo trošiti više novca nego što zarađujemo", kaže sportski direktor kluba Himar Ojeda za Basket Njuz.

"Nemamo nikoga ko bi upumpao pare u tim. Naš čitav profit dolazi od prodaje karata, majici... Generalno samo od navijača".

Svestan je čelnik Berlinaca kakvi su komentari vezani za Albu u Evroligi.

"Otkako smo u Evroligi, uvek smo bili iznad Asvela. Tri sezone smo imali bolji učinak od Panatinaikosa. Niko ne dovodi u pitanje Panatinaikos i njihov modela, ali i oni su imali loše sezone. Evroliga je zahtevno i teško takmičenje."

Uveren je da bolja vremena dolaze.

"Kada ostanete bez nekih igrača, teško je da odmah pronađete zamenu. Mi verujemo u naše mlade snage, ali za to je potrebno vreme. Uveren sam da za dve ili tri godine ovaj tim može da bude konkurentan u Evroligi".

Pored Evrolige, Albi ne cvetaju ruže ni u domaćem takmičenju. Bajern je prošle sezone osvojio dva trofeja u Nemačkoj.

"Bajern ima tri puta veći budžet od nas. Favoriti su. Prošle sezone su imali duplo veći budžet od nas i samo su ga povećali. Ako uspemo da osvojimo titulu u Nemačkoj to će biti istrijski uspeh. Ipak, ako uđemo u finale, to će biti sasvim uredu za nas".

Trenutno 12 od 18 klubova u Evroligi imaju dugoročne licence. Preostala mesta se popunjavaju vasnici specijalnih pozivnica i šampion Evrokupa. Ove sezone specijalne pozivnice su dobili Partizan Mozzart Bet, Crvena zvezda, Monako, Virtus, Valensija i Alba koja se nada da će dobiti trajnu licencu.

"Uradili smo sve što je do nas i očekujemo A licencu ovog leta. Samo je pitanje vremena kada će to biti rešeno. Uradili smo sve što se od nas zahtevalo i sada je na Evroligi da to odluči. Uvereni smo da ćemo dobiti A licencu. Ako je ne dobijemo, to će biti zaista veliko iznenađenje".

Ipak, promene u rukovodstvu Evrolige su odužile čitav proces za Albu.

"Čekamo na skupštinu koja je zakazana za jun. Da vidimo kakve će odluke biti donete. Ako dobijemo A licencu ove godine to znači da ćemo imati milion evra više da potrošimo na roster", dodao je čelnik Albe.




tagovi

KK AlbaEvroliga

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara