Detalj sa večitog derbija (©Star Sport)
Detalj sa večitog derbija (©Star Sport)

Večiti glavni kandidati za specijalne pozivnice Evrolige

Vreme čitanja: 2min | čet. 11.04.24. | 22:56

Uprkos lošim sezonama u elitnom takmičenju...

Srbija je sada zvanično ostala bez predstavnika u nastavku Evrolige. Crvena zvezda se najtežim porazom otkako je deo elite oprostila od takmičenja za ovu sezonu, ujedno sa sobom pogurala i Partizan Mozzart Bet koji je direktno zavisio od ishoda meča u Istanbulu.

Nikad veća ulaganja nisu imali beogradski večiti, a rezultat nikada nije bio lošiji, shodno visini potrošenog novca. I opet, Partizan Mozzart Bet i Crvena zvezda su glavni kandidati da dobiju specijalne pozivnice Evrolige za sledeću jesen.

Izabrane vesti

Tako javlja glavni urednik specijalizovanog košarkaškog portala Eurohoops Aris Barkas, inače vrlo dobro upoznat sa dešavanjima u Evroligi i dešavanjima na ovoj strani Atlantika.

On je poručio ne samo da su večiti glavni favoriti da dobiju specijalne pozivnice, već da bi bilo “veliko iznenađenje ako se tako nešto ne dogodi“. Iako, dodaje, ništa nije još zvanično.

Prema trenutnom stanju stvari, samo osvajač Jadranske lige ima mogućnost ulaska u Evroligu i to baš kroz specijalnu pozivnicu, jer je regionalno takmičenje godinama bez sigurne ulaznice.

Naravno, odluka Evrolige da Partizan Mozzart Betu i Crvenoj zvezdi ponovi otvori svoja vrata ima smisla iz mnogo razloga. Zbog prisustva Željka Obradovića kao najtrofejnijeg stručnjaka u istoriji Evrolige – ponuđen mu je novi ugovor i čeka se rasplet –, zbog značaja oba tima u evropskim okvirima, ali i naravno zbog atmosfera o kojim se priča globalno.

Naročito je ovaj poslednji detalj nešto što Evroliga kao takmičenje ne bi smela sebi da dozvoli da izgubi, jer je to čist marketing i nešto što privlači široke narodne mase, ljubitelje igre pod obručima sa svih krajeva sveta da dođu u Evropu, u Beograd i Arenu kako bi pogledali kako izgledaju utakmice pred dvadeset i kusur hiljada navijača. A, bićemo malo i subjektivni, najbolje atmosfere prave upravo partizanovci i zvezdaši. Čast ostalima...

Ostaje da vidimo kakav će rasplet sezone biti u ABA ligi. Crvena zvezda ima prednost domaćeg terena, Partizan Mozzart Bet brani titulu. Možda i od ishoda finala ili pre svega plej-ofa bude zavisilo ko će u elitu.

Sigurno učešće u Evroligi naredne jeseni imaju klubovi sa desetogodišnjim ugovorom, a to su Real Madrid, Barselona, Baskonija, Olimpijakos, Panatinaikos, Makabi Tel Aviv, Anadolu Efes, Fenerbahče, Olimpija Milano, Žalgiris, Bajern Minhen, plus Asvel, zatim Monako koji je to učinio plasmanom u plej-of.

Osvajaču Evrokupa ide karta, što je 14. Alba je navodno bila blizu odluke da se vrati u Evrokup, ali je zatim isplivala vest da ima papir potpisan od strane nekadašnjeg prvog čoveka takmičenja Đordija Bertomeua kojim se garantuje učešće i sledeće godine. To znači da večiti, Virtus Bolonja i Valensija ostaju bez jasnog statusa.

Čekamo da se oglasi i Evroliga.



tagovi

KK PartizanPartizan Mozzart BetEvroligaKK Crvena zvezda

Obaveštavaj me

KK Crvena zvezda
Evroliga
KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara