Albi suđeni Španci

Vreme čitanja: 3min | uto. 19.03.19. | 12:59

Berlinci će morati da pregrme Andoru, još jedan tim sa Iberijskog poluostrva ukoliko žele da se nađu u finalu Evrokupa

Albi su suđeni Španci. U drugoj polufinalnoj seriji Evrokupa Berlinci će morati da pregrmi još jedan tim sa Iberijskog poluostrva ukoliko žele da se nađu u novom finalu drugog po rangu kontinentalnog takmičenja, prvom još od 2010. godine kada ih je u finalu počistila Valensija. A upravo sa nekadašnjom Pamesom bi sastav Aita Garsije Renesesa eventualno mogla da se sastanu u novoj borbi za trofej. Međutim, ni prvi stepenik ka tom cilju neće biti lak – na noge berlinskom timu dolazi veoma dobra Andore, koja je napravila veliko iznenađenje u četvrtfinalu eliminisavši Asvel iz Liona.

Španski tim je u sva tri susreta protiv francuskog tima odigrao fantastično. Prvi susret u dvorani Astrobal su izgubili u poslednjim sekundama, na domaćem terenu su potpuno uništili odbranu tima iz Liona, dok su u trećem u rezultatskoj klackalici ipak bili dosta staloženiji i odneli ključnu pobedu.

Izabrane vesti

Iza nemačke ekipe je takođe burna četvrtfinalna serija. U prvom duelu Unikaha je uspela da se povrati nakon debelog minusa od skoro 20 poena i trijumfuje zakucavanjem Matijasa Lesora u poslednjem napadu. U drugom je Alba odigrala znatno bolje i staloženije, a Rokas Giedraitis je predvodio momke iz Berlina u tom susretu ubacviši 23 poena. A u poslednjem okršaju ponovo velika drama – ni osam poena prednosti pet minuta pred kraj nije pomoglo Unikahi da prođe dalje u veliko polufinale. Berlin je mogao da proslavi veliku pobedu svog tima i plasman među najbolja četiri.

Došlo je vreme da ova dva tima idu čelo u čelo i sigurno je da uzbuđenja neće izostati. Sastaće se prvi put u istoriji, ali pogled na to kako igraju ove sezone kaže da nas očekuje izuzetno efikasan okršaj, jer oba tima vole da igraju na dosta poseda i da brzo završavaju napade.

U najavi ovog susreta, stameni Litvanac, Rokas Giedraitis najavljuje da treba biti oprezan, jer iako se Andora u španskom prvenstvu nalazi ispod Malage, to može biti mač sa dve oštrice.
Na kraju je domaći teren doneo prevagu u četvrtfinalnoj seriji i veoma mi je drago što smo ponovo mi ti koji imaju prednost igranja na našem parketu. Bez obzira na sve, moraćemo ponovo da odigramo veoma kvalitetno i staloženo ukoliko želimo da dođemo do pobede. Andora se nalazi koje mesto ispod Unikahe u ACB ligi, ali to ne mora apsolutno ništa da znači. Špansko prvenstvo je veoma izjednačeno i verovatno najjače u čitavoj Evropi.

David Jelinek koji je sjajno odigrao majstoricu protiv Liona nada se da će njegov tim ponovo odigrati bez ikakvog pritiska i nadati se najboljem.
Očekujemo veoma tešku utakmicu večeras, jer ćemo igrati protiv tima koji dosta trči i igra dobro u tranziciji. Iskreno, kada sam stigao ovde pre tri godine nisam mogao ni da zamislim da ćemo se plasirati u polufinale Evrokupa jednog dana, ali evo... Svi smo veoma uzbuđeni i želimo da nastavimo san. Od svih polufinalista, mi smo sigurno oni koji najmanje osećaju pritisak, jer niko nije očekivao da ćemo dogurati ovako daleko.

EVROKUP – PRVE UTAKMICE POLUFINALNE SERIJE

Utorak
18.30: (1,45) Valensija (15,0) Uniks (3,05)
20.00: (1,30) Alba Berlin (16,0) River Andora (3,90)

*** kvote su podložne promenama

FotoMN Press


tagovi

Evrokupsportsko klađenjeKK AlbaKK Andora

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara