Žofri Lovernj (©MN Press)
Žofri Lovernj (©MN Press)

Asvel postaje sve jači: I Lovernj se vraća kući

Vreme čitanja: 2min | čet. 30.06.22. | 23:56

Toni Parker pravi ozbiljan tim

Tek što je objavljeno da će Nando De Kolo posle 13 godina ponovo igrati u domovini, pojavila se još jedna vest o zvučnom dolasku u Asvel, čiji je vlasnik čuveni reprezentativac Francuske i NBA šampion sa San Antonio Sparsima, Toni Parker.

Reč je o iskusnom centru, ljubimcu Partizanovih navijača, Žofriju Lovernju.

Izabrane vesti

Posle dve godine u Žalgirisu Lovernj je rešio da napusti Litvaniju. Ugovor koji je važio na još jednu sezonu sporazumno je prekinut, a po saznanjima portala BasketNjuz, seli se u Lion.

Poslednji put 30-godišnjak iz Miluza, mesta u blizini Strazbura, u Francuskoj je igrao pre okruglo deset godina, kada je sa Elan Šalonom osvojio titulu. Usledila je kratka epizoda u Valensiji, pa dve godine u Partizanu, potom Himki, Denver, Oklahoma, Čikago, San Antonio, Fenerbahče i od 2020. Žalgiris.

Zbog povrede je Lovernj prošle sezone odigrao samo 13 mečeva u Evroligi, ali je partijom protiv Barselone (18 poena, četiri skoka, dve asistencije) pokazao da i dalje može da igra na visokom nivou. Veruju u trostrukom uzastopnom prvaku Francuske da će im pomoći da naprave iskorak među najboljim klubovima kontinenta. Dosad je klubu iz Liona najveći uspeh treće mesto osvojeno 1978. godine, a 1997. je izboreno učešće na Fajnal foru.

Prošle sezone Asvel je u Evroligi imao osam pobeda i 20 poraza što je bilo dovoljno za tek 14. mesto. Sa De Koloom, Lovernjom, a očekuje se i povratak u klub Žan Livija Šarla kom je istekao ugovor s Olimpijakosom, gazda Parker i njegov mlađi brat u ulozi trenera, Terens Džonatan Parker, mogu se nadati boljim danima po Asvel.


tagovi

AsvelŽofri LovernjKošarkaški transferi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara