Ergin Ataman (©Reuters)
Ergin Ataman (©Reuters)

Ataman digao PAO iz pepela: Jedan od najimpresivnijih rezultata u istoriji evropske košarke!

Vreme čitanja: 2min | ned. 26.05.24. | 23:16

“Kostas Slukas je jedan od heroja grčke košarke“

Panatinaikos se posle 13 godina vratio na presto košarkaške Evrope, a do istog vodio ga je Ergin Ataman!

Mnogo toga izgovorio je turski stručnjak po dolasku u Atinu, od toga da želi da postane novi Željko Obradović za atinski klub, do toga da je ovaj tim sposoban da osvoji sve i to je na delu pokazao!

Izabrane vesti

Turski stručnjak je bez ikakve sumnje najbolji trener Evrope godinama unazad, sada mu niko nije ravan. Napravio je čudo sa Panatinaikosom. Bez obzira što je imao finansije da izgradi drim tim, kako je PAO i bio kategorisan posle 13 potpisa tokom leta i jeseni, ali razmislite samo koliko je ovakvih projekata napravilo veliki rezultat već u prvoj sezoni? Ovo je jedan od retkih takvih u evropskoj košarci i ima potpis Ergina Atamana...

“Osećaj je neverovatan, emocija mnogo jaka“, izgovorio je Ataman za Evroliginu televiziju odmah posle utakmice i nastavio:

“Gledalo nas je 15.000 ljudi na tribinama u Berlinu. Ovo smo zaslužili, imali smo sjajnu sezonu. Bili smo u zaostatku 15 poena, dozvolili Realu 36 poena u prvoj četvrtini i opet se vratili. Neverovatno! Jako sam ponosan i srećan“.

Svoju treću evropsku krunu posvetio je nedavno preminulom ocu.

“Znate da sam izgubio oca pre mesec dana. Siguran sam da je ovo video. Bio je sa mnom u svim titulama koje sam osvojio sa Efesom“, rekao je Ataman sa suzama u očima, te zahvalio grčkim i turskim navijačima koji su večeras bodrili PAO.

A onda je nastavio u svom stilu...

“Ovo je jedan od najimpresivnijih rezultata u istoriji evropske košarke, da vodiš tim koji je prošlu sezonu završio kao 17. do evropske titule u samo jednoj godini“.

Ništa od ovoga ne bi bilo moguće da Kostas Slukas, zajedno sa Kendrikom Nanom i Matijasom Lesorom, nije imao veče za pamćenje – 24 poena, bez promašaja iz igre uz četiri trojke i 8/9 sa penala. Izabran je za MVP-a završnog turnira...

“On je neverovatna osoba, jedan od najvećih heroja grčke košarke“.



tagovi

KK PanatinaikosErgin AtamanEvroliga

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara