Ergin Ataman (©MN Press)
Ergin Ataman (©MN Press)

Ataman objasnio zašto je pobegao sa parketa i šta je isprovociralo Klejburna: Ponelo ih to što su pobedili šampiona

Vreme čitanja: 2min | pet. 07.04.23. | 01:19

Trener Efesa o razlozima odlaska u svlačionicu pre završetka meča i povod za burnu reakciju njegovog košarkaša

Sunovrat još neko vreme aktuelnog šampiona Evrope nastavljen je u velikom turskom derbiju. Efes je izbugio od Fenerbahčea 86:103 i definitivno ostao bez šansi za ovogodišnji plej-of Evrolige. Posle dve godine vladavine, kruna će nekome drugom.

Tim Dimitrisa Itudisa slavio je pred svojim navijačima izuzetno važnu pobedu, kojom je obezbedio mesto u Top 8 elitnog evropskog takmičenja, ali kraj utakmice obeležen je incidentima. Prvo u nesvakidašnjim i nesportskim potezom gostujućeg trenera Ergina Atamana, a potom i zatrčavanjem njegovog igrača Vila Klejburna ka Fenerovoj klupi.

Izabrane vesti

Po završetku meča Ataman je pokušao da opravda oba poteza. Za svoj, kada je 36 sekundi pre kraja utakmice rešio da se pozdravi sa kolegom iz protivničkog tabora i ode u svlačionicu, kaže da su povod bile provokacije sa tribina.

"Fenerbahčeovi navijači su počeli sa uvredama. Da bih prekinuo sa njihovim širenjem, rukovao sam se sa Itudisom, čestitao mu i otišao u svlačionicu", izjavio je Ataman koji se nedavno žalio i na skandiranje navijača Crvene zvezde.

Druga scena koja je obeležila kraj utakmice dogodila se u poslednjim sekundama. Ovaj put u centru pažnje našao se Vil Klejburn koji se zatrčao ka klupi domaćeg tima dok su ostali igrači čekali poslednji zvuk sirene.

"Razlika je bila 17-18 poena, a Vil je pobesneo jer je čuo pomoćnog trenera njihovog tima kako viče sa klupe da se postigne koš. Iako je sve već bilo rešeno. To ga je razljutilo, ali je imao argument. Svakako, bilo je ovo jedno neprijatno veče za nas", dodao je turski strateg.

Pokušao je Ataman da objasni i zašto je Itudisov pomoćnik, za kog portal Basketnews navodi da je Stefanos Dedas, insistirao na pogotku u poslednjem napadu.

"Verovatno je u pitanju neiskustvo pomoćnih trenera Fenerbahčea. Prvi put su se našli u ovakvoj situaciji i verovatno ih je malo ponelo to što su eliminisali prošlogodišnjeg šampiona Anadolu Efes, koji je ostavio trag u Evroligi i turskoj košarci", u svom stilu zaključio je Ataman.



tagovi

Anadolu EfesErgin AtamanEvroligaVil Klejburn

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara