Deni Avdija i Jam Madar protiv Srbije (Foto: fiba.basketball)
Deni Avdija i Jam Madar protiv Srbije (Foto: fiba.basketball)

Avdija: Morao sam da krvarim u napadu da bih dobio loptu; Madar: Jokić je radio šta je hteo

Vreme čitanja: 3min | sre. 07.09.22. | 01:09

Igrači koji predstavljaju budućnost izraelske košarke izneli utiske posle poraza od Srbije

Nastavili su košarkaši Srbije da nižu pobede na Evrobasketu. Protiv Izraela udarili i četvrtu recku (89:78), uz najbolju partiju na turniru Nikole Jokića (29 poena i indeks 46). Izraelci su se dobro držali, najviše problema su Orlovima očekivano napravili Deni Avdija i Jam Madar koji su posle utakmice istakli da su dali sve od sebe, ali da nije vredelo.

Avdija je dokazao da je najbolji košarkaš Izraela. Dao je sve od sebe i protiv Srbije, ali nije mogao više od 14 poena, šest skokova i pet asistencija.

Izabrane vesti

"Teško je, uvek želimo da pobedimo. Trudili su se da me isključe iz utakmice, radio sam šta sam mogao da ohrabrim saigrače. Bilo je uspona i padova, malo je nedostajalo da dođemo do prednosti, ali nam je prilika iskliznula i to me malo boli. Pokazali samo se kao najteži protivnik Srbije na turniru, igrali dobro u pojedinim pomentima, ali velike zvezde prave velike poteze u trenutku istine. Bio je poseban doživljaj igrati protiv Srbije", rekao je Avdija.

Na startu grupne faze je uspeo da nadmudri Laurija Markanena i sruši Finsku , uz 23 poena i 15 skokova. Duel sa Jokićem ipak nije mogao da dobije.

"Igraju na različitim pozicijama, pa nisam bio u prilici da čuvam Jokića kao Markanena. Radio sam šta sam mogao, moramo sam da krvarim da bih dobio loptu u napadu, dao sve od sebe u odbrani. Odradili smo dobar posao. Ako sa ovakvim stavom budemo izašli na susret sa Češkom - pobedićemo", zaključio je sin legendarnog košarkaša Crvene zvezde Zufera Avdije.

Deni nije jedini košarkaš izraelske reprezentacije koji ima posebnu vezu sa Srbijom. Plejmejker Partizana Jam Madar je još jednom pokazao svoj potencijal, pa je dobro namučio Orlove i ubacio im 20 poena.

"Ponosno smo se borili, nismo im dozvolili da rade šta žele. Trudili smo se do kraja i zaista sam ponosan na momke. Došli smo da pobedimo, ali jedan nesportski faul nam je sasekao krila i bilo je teško vratiti se. Čestitam Srbiji, veoma su talentovan tim. Svi igrači su nam pravili probleme, ali ponosan sam i ne sumnjam da ćemo pobediti u četvrtak", rekao je Madar.

Prokomentarisao je i blistavu Jokićevu partiju, za kojeg Izraelci nikako nisu uspevali da pronađu rešenje. Malo ko ga i ima.

"Radio je šta je želeo. Trudili smo se da mu otežamo posao, ali nije nam polazilo za rukom. Kao tim smo svesni da ljudi veruju u nas i da nas pomno prate. Ponosan sam na saigrače. Meni je takođe veoma važno da odigram dobru utakmicu. Nismo pobedili, ali meč u četvrtak je biti ili ne biti", zaključio je talentovani košarkaš crno-belih.

Novi član Makabija iz Tel Aviva Rafi Manko je bio potpuno iskren.

"Ponosan sam. Igrali smo protiv veoma dobrog tima, na kraju bili kratki, ali sa istim stavom ćemo izaći i pred Češku u veoma važnoj utakmici. Odigrali smo dobro, želeli pobedu, ali ne možemo da budemo zadovoljni samo dobrim nastupom. Ipak, posle teškog poraza samo igrali protiv tima koji je značajno bolji od našeg. Borili smo se, trudili se da im otežamo posao, ali pogodili su neke važne koševe i uspeli da privedu utakmicu kraju", rekao je Manko.


tagovi

Evrobasket 2022Jam MadarDeni Avdijakošarkaška reprezentacija Izraelakošarkaška reprezentacija SrbijeNikola Jokić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara