Screenshot - twitter.com/AnadoluEfesSK
Screenshot - twitter.com/AnadoluEfesSK

Balbaj napustio Efes posle 12 godina, Bobua produžio vernost

Vreme čitanja: 2min | pet. 23.06.23. | 17:10

Prvak Turske krenuo sa sklapanjem tima za narednu sezonu

Anadolu Efes nije uspeo da drugi put zaredom odbrani evropsku krunu, ali je došao do titule u Turskoj. Po okončanju sezone, klub je napustio trener Ergin Ataman, a na njegovo mesto stigao je Erdem Džan.

Krenuo je istanbulski klub i sa promenama u rosteru. Kris Singlton, Egehan Arna, Bugrahan Tundžer, i Furkan Haltali su digli sidro, mladi Omerdžan Iljasolu se preselio u Megu, Ilajdža Brajant je istakao da ostaje, a obelodanjeno je i da kapiten Doguš Balbaj odlazio posle 12 godina, dok je Rodrig Bobua rešio da ostane.

Izabrane vesti

Balbaj je karijeru počeo u Fenerbahčeu, ali je 2006. otišao u SAD i studirao na Bruster akademiji iz Nju Hemšira. Potom je tri godine proveo na koledžu Teksas, da bi se vratio 2011. vratio u Tursku i potpisao ugovor sa Efesom.

Dva puta je bio prvak Evrope sa Pivarima, osvojio tri titule u Turskoj i tri Kupa, kao i četiri Predsednička kupa. Sa reprezentacijom Turske osvojio je zlato na Mediteranskim igrama u Mersinu.

Za razliku od kapitena, Anadolu Efes je rešio da zadrži Rodriga Bobuu. Iskusni bek je potpisao novu saradnju, prema kojoj će provesti i narednu sezonu u klubu, uz opciju produžetka na još godinu dana.

Bivši NBA šampion (2011. sa Dalasom) je član Efesa od 2018. godine, učestvovao je u osvajanju obe evroligaške titule, jednom podigao Kup Turske i tri puta bio državnim prvak sa Pivarima.

Očekuje se da uskoro sa klubom dvogodišnju saradnju potpiše i Derek Vilis, koji je minule sezone branio boje Venecije u Evrokupu, a najavljen je i dolazak MVP-a turskog šampionata, Tajrika Džonsa i Erkana Jilmaza, koji su sa trenerom Džanom sarađivali minule sezone u Turk Telekomu.

Ostaje da se vidi šta čeka Vasilija Micića, koji je prema pisanju Eurohoops-a otputovao u SAD, gde bi mogao da pregovara oko saradnje sa Oklahomom koja polaže prava na njegove usluge u NBA.


tagovi

Anadolu EfesDoguš BalbajRodrig BobuaKošarkaški transferi

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara