Vasilije Micić (©Star Sport)
Vasilije Micić (©Star Sport)

Da li je vreme za NBA? Vasa Micić otputovao u Oklahomu

Vreme čitanja: 2min | pon. 19.06.23. | 19:13

Mogao bi da otpočne pregovore oko ugovora do kraja sedmice

Osvojio je Vasilije Micić sve što se osvojiti može sa Anadolu Efesom, pa je izgleda došao trenutak da se okuša i u najjačoj konkurenciji na svetu. Kako prenosi Aris Barkas sa Eurohoops-a, srpski košarkaš je otputovao u Oklahomu i mogao bi da otpočne pregovore sa predstavnicima Tandera do kraja nedelje, tačnije posle NBA drafta (22. jun).

Oklahoma polaže pravo na njegove usluge, otkako ih je dobila u trejdu sa Filadlefijom 2020. godine. Šuškalo se i prethodnih godina da bi Micić mogao da dobije šansu u NBA, ali do realizacije nije došlo.

Izabrane vesti

Prethodnog leta, nakon druge uzastopne osvojene titule u Evroligi, posebno se spekulisalo da srpskog plejmejkera čeka mesto u NBA, govorio je i generalni menadžer Oklahome Sem Presti o njegovom velikom napretku, ali je Vasa na kraju stavio paraf na novu saradnju sa Anadolu Efesom.

Nedavno je osvojio i novu titulu u Turskoj, pa može da bude zadovoljan sezonom, iako zbog silnih kadrovskih problema Efes nije uspeo ni da se domogne plej-ofa Evrolige, a kamoli da odbrani tron po drugi put. Nakon što je vodio Pivare do trijumfa nad Pinar Karšijakom u finalu, nagovestio je da bi mogao da ostane u Istanbulu, s ozbirom da ima ugovor i za narednu takmičarsku godinu.

"Ako sačuvamo jezgro za narednu sezonu... Imamo poseban tim, sjajne individualce. Dobra smo ekipa i ne mislim da je sezona bila promašaj. Imamo još mnogo toga da naučimo jedni o drugima", rekao je Micić.

Ipak, odlazak u Oklahomu mogao bi da znači da je krenuo u drugom smeru i da će mu se konačno, po njegovim uslovima, otvoriti vrata u NBA.


tagovi

Vasilije MicićAnadolu EfesOklahoma Siti Tander

Obaveštavaj me

NBA
Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara