Jorgos Barcokas (Foto: Starsport)
Jorgos Barcokas (Foto: Starsport)

Barcokas: Platili smo danak neiskustvu, Efes s razlogom puno plaća Larkina i Micića

Vreme čitanja: 3min | čet. 19.05.22. | 20:55

Trener Olimpjakosa razočaran što nije uspeo da obraduje brojne navijače crveno-belih u Beogradu plasmanom u finale, ali zadovoljan učinkom u sezoni

Vratio se velikan iz Pireja na Fajnal for, imao neverovatnu podršku sa tribina Beogradske arene. Digao ga je gotovo iz mrtvih Tajler Dorsi serijom na kraju treće četvrtine. Usledila je borba do poslednje kapi znoja, totalna drama koja se nije dobro okončala po Olimpijakos. Krivac? Vasilije Micić. Srpski košarkaš je trojkom sa zvukom sirene ugasio pirejsku vatru i odveo Anadolu Efes u treće uzastopno finale.

Posle nekoliko godina posta i lutanja, crveno-beli su se vratili u sam vrh evropske košarke. Mogu da budu prezadovoljni plasmanom među četiri najbolje ekipe, ali ostao je gorak ukus u ustima Jorgosa Barcokasa koji je poslednji doneo najsjajnijih pehar Starog kontinenta Olimpijakosu. Sekunde su njegove pulene delile od produžetaka i makar nove šanse za plasman u finale. Micić je ipak bio neumoljiv.

Izabrane vesti

"Teško veče za nas. Borili smo se jako protiv evropskog šampiona. Verujemo da je trebalo da dobijemo utakmicu da smo donosili bolje odluke. Neki naši igrači nemaju iskustvo iz ovakvih utakmica i to nas je koštalo. Teško veče za tim i naše navijače. Ipak, ponosni smo. Došli smo ovde posle dugog niza godina bez učešča na F4 i pokazali svima da zaslužujemo da budemo ovde. Imali smo fantastični sezonu. Olimpijakos se vratio na najvipši nivo Evrolige i tu će ostati", rekao je Jorgos Barcokas.

Olimpijakos je imao timski indeks korisnosti za 15 veći od pobedničkog tima, ali je prema grčkom stručnjaku razliku u isksustvu sa ovakvih mečeva presudila.

"Platili smo danak neiskustvu. Ako nemate iskustvo da igrate F4 Evrolige, prvi put je uvek teško. Nekada vas ponesu i emocije u donošenju odluka. Ne mogu da se žalim. Ovaj tim smo napravili i uradili smo sjajan posao. Čitava organizacija. Imali smo jak tim na oba kraja terena. Takmičili smo se sa aktuielnim šampionom koji zuna da igra kada je tesno. Ipak, na istom smo nivou i to je zasluga igrača".

Olimpijakos je bio bolji rival u prvom poluvremenu. Efes je često promašivao šuteve sa distance, ali je na kraju bio samo pola koša u zaostatku.

"Igrali smo bolje u prvom poluvremenu, ali imali smo samo pola koša. U trečćem kvartalu je EFes uspeo da napravi 11 razlike i nije lako u ovakvim utakmicama i sa tako iskusnim bekovima koje imaju vratiti se. Imali smo puno prilika da povedemo. Sećam se nekoliko isgubljenih lopti u tranziciji. Bez pritiska smo jednom prilikom bacili loptu u aut. Promašioli smo i nekoliko bitinih bacanja u ključnim trenucima. Morate da pogađate velike šuteve ako želite da pobedite. Saša Vezenkov je sjajan šuter, ali je šutira 1/8 večeras. Ne mogu da se žalim. Danas svi čuvaju reket i kroz kretanje lopte tražite bolju poziciju za šuteve. Imali smo uspone i padove, ali smo se trudili do kraja".

Vasa Micić i Šejn Larkin su se još jednom dokazali kao jedan od najboljih tandema u istoriji Evrolige.

"Puno sam pričao o njima. Imaju isksutvo, potencijal, talenat, pa pomalo i sreće. Fantastičan tandem, sjajni igrači i dopunjavaju se. Čestitam Efesu, koji puno plaća da ih zadrži".

Olimpijakos je odlučio da brani poslednji šut i nije uspeo.

"Imali smo dva izbora, da se branimo i da pravimo faul kako bi imali poslednji napad. Odlučio sam da se branimo, bili smo mu na šutu, ali pogodio je. To je košarka. Teško je opisati".

Na kraju se obratio i navijačima.

"Zahvalan sam ima ne samo na ovoj utakmici. Večeras je bilo više od 10.000 ljudi, ali prate nas čitave sezone. Veruju u tim i naš mentalitet. Tužan samo što nismo mogli da ih usrećimo pobedom, ali to je košarka".


tagovi

KK OlimpijakosJorgos BarcokasVasilije MicićSaša Vezenkov

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara