Nikolas Laprovitola (Star sport)
Nikolas Laprovitola (Star sport)

Barsa posle Zvezde prokockala 14 razlike protiv Valensije

Vreme čitanja: 2min | ned. 04.02.24. | 21:12

Poraz Katalonaca na svom terenu

Ranije ove nedelje, Barselona i Valensija su gostovali Crvenoj zvezdi. I u različitim raspoloženjima napustili Beograd. Valensija je glatko poražena, Barselona je lako slavila. Posle duplog evroligaškog programa, napornu nedelju su zatvorili međusobnim okršajem u prvenstvu. I iznenađujućim epilogom.

Barselona je prokockala vođstvo od 14 razlike u Blaugrani i na kraju poražena 76:79.

Izabrane vesti

Taman kada je delovalo da su se Katalonci konsolidovali u prvenstvu posle četiri vezane pobede, doživeli su sedmi poraz. U 21 meču. Dakle, Barsa u ligi gubi svaku treću utakmicu… Što najbolje govori o jačini Endesa lige. Valensija sada ima samo pobedu manje.

Bez dvojice centara Dejvisa i Turea i bez mnogo opcija u napadu, Mumbruova ekipa je još jednom pokazala šta u košarci znače odbrana i disciplina. Na kraju je stigla zaslužena nagrada.

Barselona je bolje otvorila meč (15:9), imala i 40:31 u drugoj četvrtini ali Valensija nije odustajala i vraćala se u utakmicu pa je poluvreme okončano sa samo dva poena prednosti za domaćina (40:38). Sredinom trećeg kvartala je Barsa ušla u seriju i došla do maksimalnih 14 razlike (58:44) a onda je usledio furiozan preokret gostiju.

Valensija je čeličnom odbranom i na krilima Jovića i Pradilje u napdu preokrenula rezultat već do kraja trećeg kvartala, a seriju je nastavila i u četvrtom. Ukupno 19:0 je iznosila serija gostiju u tim momentima. Pradilja je preuzimao odgovornost u finišu kada se lomilo ali je Barsa dobrom odbranom u poslednjem minutu uspela da 17 sekundi pre kraja dobije napad za produžetak. Laprovitola je promašio trojku i Valensija je ostvarila veliku pobedu.

Semi Odželej je bio najefikasniji u pobedničkom timu sa 17 poena, Pradilja je ubacio 15 a Jović 11. Na drugoj strani se istakao Ernangomez sa 16 poena.



tagovi

KK BarselonaKK ValensijaStefan Jović

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara