Jurica Golemac (Foto: MN Press)
Jurica Golemac (Foto: MN Press)

Bećirović najavio velike promene u Ljubljani, Jurica Golemac na izlaznim vratima

Vreme čitanja: 2min | ned. 21.11.21. | 20:56

Posle dva teška poraza, kako stoje stvari, uslediće reakcija uprave kluba

Najavljeno je da je Alen Omić pred vratima Cedevita Olimpije, ali kako stoje stvari u Ljubljani se sprema još promena. Sportski direktor Sani Bećirović je u zvaničnom saopštenju najavio da će doći do određenih korekcija, a kako Mozzart Sport nezvanično saznaje klub će napustiti trener Jurica Golemac.

Ponedeljak, 18.00: (7,50) Studentski centar (23,0) Crvena zvezda (1,10)

Izabrane vesti

Cedevita Olimpija je tokom leta skrojila ambiciozan projekat, ali nije počela sezonu prema očekivanjima. Posle devet kola u ABA ligi ima četiri poraza, u Evrokupu posle pet ima tri. Povrh svega, u proteklih nekoliko dana pretrpela je dva teška poraza. I dok se neuspeh u Podgorici može opisati kao loš dan (60:91), za poraz od Mege Mozzart sastav iz glavnog grada Slovenije nema opravdanje. Od mlade ekipe Vladimira Jovanovića primila je više od 100 poena i u devetom kolu ABA lige završila na kolenima rezultatom 75:104.

Trener Golemac je bio rezigniran posle debakla u Beogradu.

"Mega nas je ponizila. Sramota me je kako smo izgledali na terenu, bez želje, volje. Osećam se poniženim. Neprihvatljivo je izgubiti dva meča u nizu sa 30 razlike".

Bećirović je u zvaničnom saopštenju, koje je osvanulo utakmice sa Megom, istakao da klub već neko vreme planira određene promene. Nedavno se Cedevita rastala sa plejmejkerom Markusom Kinom, a posle Amerikanca će kako stoje stvari kofere spakovati i trener Golemac.

"Već nedelju dana razmišljamo o određenim korekcijama koje smo planirali da napravimo tokom reprezentativne pauze sa željom da osvežimo snage i nađemo rešenje za ono što nam u ovom trenutku nedostaje. Isto tako, nismo mogli da zamislimo da će minule dve utakmice završiti kako su se završile, nismo postojali na dva gostovanja. Ne možemo da govorimo o slabom utisku, jer ono što se dogodilo u Podgorici i Beogradu je ispod svake kritike. Svi smo odgovorni, od prvog do poslednjeg člana tima. Definitivno ćemo napraviti detaljniju analizu tokom predstojeće pauze i pronaći rešenje koje će nam pomoći da ostvarimo zacrtane ciljeve. Ima još mnogo da se igra, ništa nije izgubljeno, ali ukoliko želimo da preokrenemo tok sezone, bez sumnje će nam biti potrebna reakcija i promena", izjavio je sportski direktor Ljubljančana Sani Bećirović.

Golemac je Cedevita Olimpiju preuzeo u januaru 2020. godine, a sa klubom iz glavnog grada Slovenije osvojio je titulu državnog prvaka minule sezone.


tagovi

Jurica GolemacCedevita OlimpijaSani Bećirović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara